Amikor a svájciak bevadulnak

0

Az unalmasnak és kiszámíthatónak mondott svájciakon néha eluralkodik az őrület, és olyankor megmutatják, hogy azért a sztereotípiánál jóval több van bennük. A Svájc és más blog szerzője például egy újfajta sportágra bukkant.

„A legújabb felfedezésem ötlete a kétezres évek legelején pattant ki egy olteni banki alkalmazott fejéből. A céges megbeszélések egy, az irodáiktól távolabb eső teremben zajlottak, ahová mindenkinek vinnie kellett magával a széket.

A komoly munkaerők előbb-utóbb rájöttek, hogy színesíteni tudják azzal a kevésbé színes munkanapokat, ha a szék bosszankodva tologatása helyett felpattannak a gurulós irodai székükre és azon versenyeznek, hogy ki ér így előbb oda a megbeszélésre.

Külföldre mennél dolgozni? Gurulós széken versenyeznél Svájcban? Keress állást a Határátkelőn!

Oltenben rendeztek először gurulós irodai szék verseny, amely rögtön nemzetközi lett, mert Ausztriából és Németországból is érkeztek. Majd tíz év szünet után ez év július elsején feléledt hamvából a sportág.

Két kategóriában lehetett indulni: hagyományos gurulós irodai szék – standard kategória, buherált irodai szék – kamikáze kategória.

Egyszerre 4 versenyző állt a rajthoz, aztán hajrá! A kezdetben lejtős úton először a széken maradás volt a kihívás, aztán következett az akadály átugratás, végül pedig az erősebb lábtempójú versenyzők voltak előnyben.

Bukósisak mindenkin, térdvédő a legtöbb versenyzőn volt – mi tagadás, szükség is volt rá, mert voltak bukások is. De komolyabb sérülés egy alkalommal sem történt” – számolt be a Svájc és más bloggere az eseményről

(Fotó: buerostuhlrennen.ch)

Share.

About Author

Leave A Reply