Amikor jó helyre kerül az adód

0

Svédország egyebek mellett a szociális szolgáltatásairól is híres, ami néha egészen meglepő dolgokban nyilvánul meg. Egy ilyenről számolt be a Bezzeg a svédek blog.

„Egy 8 hónapig érvényes uszodabérletet küldött a főváros a gyermekünknek, ami magában foglalja egy felnőtt kísérő ingyenes belépését is a város által üzemeltetett uszodákba (16 darab).

Valaki nagyon rá lehet feszülve az úszásoktatás fontosságára, mert egyébként a tanterv részeként hetente kétszer viszik a suliból a gyerekeket edzésre. Ez a bérlet pedig a hab a tortán.

KÜLFÖLDI MUNKÁK A HATÁRÁTKELŐN

Nagyra értékelem a gesztust, ami 300 millió koronába fáj az adófizetőknek. A döntés hivatalos indoklása szerint egyre több család nem engedheti meg magának, hogy rendszeresen úszni vigye a gyermekét, ezért hatalmas különbségek alakultak ki a különböző szociális hátterű tanulók közt (nem írják, hogy új bevándorló, mert nem az a lényeg). Ezt próbálja meg kiegyenlíteni a városvezetés, remélem sikerrel.

Kb. így gondolkodik egy szociálisan érzékeny társadalmat képviselő önkormányzat. Úgy érzem jó helyre került a befizetett adóm.”

A teljes posztot itt találjátok.

Svédország: no-go zóna vagy csodaország?

Share.

About Author

Leave A Reply