Amikor igazán leszakad az ég

0

Van az, amikor esik az eső, és van, amikor valami elemi erővel lezúdul elképesztő mennyiségű víz. Ilyesmi persze Európa középső, és nyugati felében is előfordul, most azonban Törökországban élhetjük át ugyanezt az Isztambul info blog segítségével.

„Az egész pontosan úgy kezdődött, mint minden sima nap: Az ember reggel felkel (miután összeveszett az ébresztőórával), elhúzza a sötétítő függönyt, majd… és kiderül, hogy kint sötétebb van, mint bent.

Majd a mobilos program jelzi, hogy Égzengés várható!, és 2 másodperc múlva tényleg be is csapódik a villám. És hát… hangos volt…na.

Aztán onnantól kezdve folyamatosan csak dőlt a víz…

Külföldi állások százai várnak egyetlen kattintásra itt!

Isztambulban az eső olyan dolog, ami jön, és megy. Olyan sokat nem érdemes vele foglalkozni. Ha esetleg a víz mégis magasabb lenne a megszokottnál, akkor… nos a Boszporusz is ott van már több ezer éve, mégse zavar senkit. Sőt! Igencsak hasznos! Mind a vízi szállításban, mint az ellenlábasok eltüntetésében.

Így az eső inkább számít átmeneti problémával, minthogy olyasmi legyen, amivel komolyan kell foglalkozni. Egyébként is, ha esik, akkor azt komolyan csinálja. Itt nincsenek olyan szavak, mint a szemerkél, csöpög, stb…Simán leesik a vízfüggöny… karnissal és tapétával együtt. (…)

Mindez ott kellemetlen igazán, ahol alacsony szinten van az épület. Vagy még inkább egy olyan utca kanyarjában, amelyik ilyenkor folyóvá változik. Itt lesz az, ahol az alsó szinteken már csak úszva lehet közlekedni. Ami pedig nem vidám, ha közben elfelejtették az áramot kikapcsolni.”

A teljes posztot jó sok képpel itt találhatjátok, érdemes megnézni és elolvasni!

(Fotó: Hürriyet)

Share.

About Author

Leave A Reply