Amikor hazahúz a honvágy

0

Angéla egészen izgalmas életpályát futott már be eddig is. Cukrászként kezdte a pályáját Budapesten, majd Izraelben kötött ki két és fél évre – és ezzel még messze nem volt vége.

Az izraeli két év meglehetősen váratlanul ért véget a számára, ugyanis egy reggel arra ébredt, hogy nem tud megmozdulni. Végül kiderült, hogy ha így folytatja, sclerosis multiplexe lesz. Ő úgy gondolta, a szervezete jelzett neki, hogy ideje hallgatni a honvágyra.

„Ha Budapestre érkeztem, már a leszállás után rögtön jobban lettem, visszafelé pedig a repülőtéren előjöttek a fájdalmaim újra. Hónapokig alig bírtam menni, és ekkor döntöttem el, hogy végleg hazajövök” – mesélte az Indexnek.

Miután hazatért, Budapesten dolgozott, például az (akkor még) Michelin-csillagos Tantiban, majd egy másik helyen, amikor egyszer csak érkezett egy állásajánlat az egyik legjobb dán étteremből.

Közel 1000 külföldi állásajánlat vár a Határátkelőn egyetlen kattintásra

Az ugyan nem jött össze, de ő akkor már eldöntötte, hogy ismét külföldön szeretne dolgozni. Így kötött ki Londonban, ahol egy két Michelin-csillagos étteremben lett vezető cukrász.

„Az kőkemény volt. Húsz órát dolgoztam egy nap, hajnali háromig a konyhán voltam, hazamentem, lezuhanyoztam, aludtam egy órát, és mentem vissza. Mindezt pihenőnap nélkül, alig voltam 45 kiló, de csináltam, hiszen vezető cukrásza voltam egy kétcsillagos helynek, nem is volt min gondolkodni” – emlékezett vissza Angéla.

Két és fél hónapig harcolt azon a helyen, aztán váltott a brit fővároson belül és az új étteremben már hosszabb távon is el tudta volna képzelni magát, amikor megkeresték az egyik magyar kereskedelmi tévé főzős műsorától – ő pedig ismét visszaköltözött Magyarországra. Egy hónapja dolgozik ismét magyar étteremben.

Ezért megy el egy 22 éves lány Magyarországról

(Fotó: pixabay.com/Pexels)

Share.

About Author

Leave A Reply