„Ami történt, az teljességgel védhetetlen”

0

Vajon hogyan élik meg az Egyesült Királyságban élő európai uniós állampolgárok ezeket a heteket? Mit gondolnak a Brexit körül kialakult hangulatról? Minisorozatunkban olyanok szólalnak meg, akik nehezen alkalmazkodnak a megváltozott helyzethez.

A 37 éves, ügyvédként dolgozó Muireann Dennehy egy szombat reggelen az utcán élt át egy olyan jelenetet, ami meggyőzte arról, 14, külföldön töltött év után ideje visszatérni Írországba.

Azt látta, amint egy „huligán” szóban nekitámad egy kutyáját sétáltató fekete angol férfinak. A támadó büszkén vallotta rasszistának magát, közölte, hogy az Egyesült Királyság két világháborút is megnyert, majd autóval elhajtott.

„Ez volt az a pont, amikor azt mondtam magamban, jól döntöttem” – emlékezett vissza, hozzátéve, ő sem elsősorban emiatt döntött a hazaköltözés mellett, abban viszont nagy szerepe volt a jelenetnek, hogy minél hamarabb belevágott.

KÜLFÖLDI MUNKÁK A HATÁRÁTKELŐN

„A Brexit megerősítette az embereket abban, hogy kimondhatják, amit valóban gondolnak. Ami történt az utcán, teljességgel védhetetlen, és én nem akarok a része lenni. Komolyan megrémített. Számomra egy borzalmas eset volt, és nagyon valóssá tette a következményeket” – magyarázta Muireann Dennehy.

A nő hozzátette, akadtak még olyan esetek, melyek megerősítették benne, az a helyes döntés, ha elköltözik.

„Nem vagyok száműzött (Brexile), hiszen a szó semmilyen értelmében nem vagyok muszáj elhagyni az országot. Itt tanultam, itt éltem, és saját döntésem alapján távozom. Inkább Brexit-menekültnek gondolom magam” – tette hozzá Muireann.

„Takarodjatok vissza Németországba!”

Share.

About Author

Leave A Reply