„Ami otthon folyik, az elképesztő”

0

Húszévesen az ember viszonylag könnyen dönt úgy, hogy kalandozik egyet külföldön. Ez történt Lukács Gergővel is, a folytatás azonban az ő esetében messze nem szokványos.

Gergő ugyanis azért indult el, mert Magyarországon egyetemre szeretett volna menni földrajz alapszakra, ám a családja nem tudta támogatni, így vagy diákhitelt kellett volna felvennie, vagy dolgozni a tanulás mellett.

Ő azonban inkább úgy döntött, Angliában tölt egy-két évet, megkeresi az egyetemre valót – aztán mégsem így alakult. Ekkor 2013-at írtunk, és ő már akkor is aktívan zenélt.

A zenét azóta sem adta fel, olyannyira nem, hogy Luke Benz néven aktívan rappel, szövegeiben nem tartózkodik a közéleti, társadalmi problémáktól sem. Megvan a véleménye a kivándorlásról és a visszavándorlásról is.

KÜLFÖLDI MUNKÁK ÖSSZEGYŰJTVE

Ami a Magyarországhoz való kötődést illeti, arról a következőket mondta a HVG-nek: „Olyan nagyon nem kötődöm. Az emberek hiányoznak, meg maga a hely, de közben meg van egy csomó dolog, amiről látom, hogy itt jobban működik. Jobban érzem magam Angliában, viszont nagyon szívesen laknék Magyarországon megint. Ha lenne rá lehetőségem, nem gondolkoznék rajta, hogy hazaköltözzek”.

Gergő úgy látja, aki külföldön él, az több mindent lát, van összehasonlítási alapja arról, mi működik jól külföldön vagy Magyarországon.

„Otthon nem követtem ennyire a közéletet. Itt szokásommá vált, hogy munkaszünetben, vagy vacsora közben ránézek a hírekre. Otthon ez nem volt benne ennyire a mindennapjaimban. Talán azért is van így, mert bennem van, hogy szeretnék hazaköltözni. Az is bennem van persze, hogy ami otthon folyik, az elképesztő. Minden napra jut valami” – fogalmazott.

Ami az angliai lehetőségeket illeti, mivel hamarosan meglesz az ötödik ottani éve, akár állampolgárságért is folyamodhatna, de még nem biztos benne, hogy meglépi – mindenesetre a Brexit jogi szempontból nem érintené közvetlenül.

„Nem attól félek, hogy az EU-s munkavállalók lehetőségei megváltoznak, hanem attól, amitől az angolok is félnek, hogy az ország helyzete fog megváltozni a Brexit miatt” – mondta az interjúban, amit teljes egészében itt olvashattok el.

Megint hazacsalogatná a fiatalokat a magyar kormány

(Fotó: instagram.com/itslukebenz/)

Share.

About Author

Leave A Reply