Ami mindenképpen kell a külföldi munkavállaláshoz

0

Amikor valaki elkezdi tervezgetni a határátkelést, nyilván végigveszi, mi minden kell hozzá, mi az, ami nélkül nem szabad elindulni. Nyilván így vannak ezzel azok a víz-, gáz- és villanyszerelők is, akik hiánya egyre komolyabb gondot jelent Magyarországon.

Nem csoda, hiszen külföldön is nagyon keresettek a magyar szakemberek. Eközben Magyarországon az itthon maradottak közül sokan már januárban betáblázzák magukat egész évre, és nem jobb a helyzet a nagyvállalatok szintjén sem, ahol teljes beruházások csúszhatnak a szakemberek hiánya miatt.

Az egyik német munkaerő-kölcsönző cég munkatársa arról beszélt a Pénzcentrumnak, hogy mi minden kell, ha valaki a külföldi munkavállalást tervezi és komolyan szeretne nekivágni.

Közel 1000 külföldi állásajánlat vár a Határátkelőn egyetlen kattintásra

Nos, a minimum társalgási szintű nyelvtudás elengedhetetlen, és egyre gyakrabban feltétel a B-típusú jogosítvány és a saját autó is, elsősorban a munkába járáshoz.

Nem árt a rugalmasság sem, a német cégekre jellemző ugyanis, hogy projektekben gondolkodnak, azaz simán előfordulhat, hogy valaki csak hónapokig dolgozik egy helyen, majd költözni kell a következő munka kedvéért, de ugyanígy az is lehet, hogy akár 2-3 évet is eltölt ugyanott.

Azt talán említeni sem kell, hogy releváns szakmai tapasztalat nélkül sem nagyon van esélyünk elhelyezkedni, a szakirányú végzettséget azonban kevéssé nézik, abból kiindulva, hogy ha valakinek többéves tapasztalata van és a nyelvet is beszéli, akkor majd boldogul.

Szívesen élnél külföldön, de nem találtál még munkát? Keress a Határátkelőn!

(Fotó: Wikimedia)

Share.

About Author

Leave A Reply