Ami jól jöhet a külföldi munkavállaláskor

0

Az alapszámlát akkor is megnyithatnánk külföldön, ha nincs az adott Európai Uniós tagállamban állandó lakcímünk. Erről már van is uniós irányelv, a magyar kormánynak pedig egy éve maradt, hogy bevezesse.

Az alapszámla elsődleges célja az, hogy megkönnyítse az Uniós országok közötti munkaerő-áramlást, azzal, hogy olyan feltételeket biztosít, ami korábban nem volt adott – írja a Pénzcentrum.

Amellett, hogy a magyar vállalkozóknak ezzel könnyebb és olcsóbb lesz az Unión kívülről érkező külföldieket alkalmazni, megkönnyítheti a külföldi uniós országok területén munkát vállaló magyarok munkavállalását és áttelepülését.

Elsősorban azok a magyarok járnak jól, akik jövőjüket rövid, vagy hosszú távon külföldön (de az EU-n belül) tervezik. Az alapszámla ugyanis azonnal megnyitható, amikor megérkezünk a célországba, vagyis azonnal rendelkezünk egy olyan számlával, amire utalható a fizetés. Ez azért jó, mert a munkáltatók jó része elvárja egy helyi számla meglétét.

Akkor is előnyös lehet az alapszámla, ha nem szeretnénk külföldre költözni. Amennyiben van olyan ország, ahova időről időre visszatérünk nyaralásaink során, vagy munkánk miatt, akkor célszerű lehet egy helyi banknál számlát vezetni, ezzel csökkentve a készpénzfelvételi és kártyás fizetéssel kapcsolatos díjakat, de például a szállásunk lefoglalásakor is jól jöhet egy ilyen bankszámla.

Share.

About Author

Leave A Reply