Amerikai álom, kicsit másképp

0

Nikolics Nemanja, a magyar labdarúgó-válogatott csatára januárban igazolt a Chicago Fire csapatához, azóta is az amerikai metropoliszban él. Hogyan látja a hétköznapokat?

A magyar válogatott csatárhoz (aki lengyel klubjától szerződött Amerikába) körülbelül egy hónapja csatlakozott felesége, Nóra és két gyermeke, Tijana és Marko.

Lakásuk a McClurg Streeten, a belvárosban van, természetesen felhőkarcolók tömkelege közt. A család egy 45 emeletes toronyház 40. emeletén lakik, a nagyjából száz négyzetméteres apartman amerikai konyhájából pazar kilátás nyílik a Michigan-tóra, a falra szerelt plazmatévé pedig a napi kapcsolatot jelenti a hazával, hiszen valamennyi magyar tv-csatorna nézhető rajta.

Nikolics Nemanja szerint a megfelelő lakás kiválasztása volt az egyik legfontosabb teendő, amikor a tengerentúlra szerződött.

„A feleségem és a gyerekek itt töltik napjaik nagy részét, kulcskérdés, hogy jól érezzék magukat. Ha nem így lenne, én sem tudnék a futballra koncentrálni, az pedig elképzelhetetlen, hogy nélkülük légióskodjak. Ezért sem töprengtem el a kínai lehetőségen, mert a feleségem nem szeretett volna a távoli ázsiai országban élni” – fogalmazott az Nemzeti Sportnak.

Keress munkát a Határátkelőn! (A cikk folytatódik.)

A magyar válogatott csatár nagyjából tíz lakást járt végig, mire rábukkant új otthonukra. Végül nem a Chicago Fire stadionja közelében választottak bérleményt, mert az olyan helyen van, ahonnan a napi ügyek intézése szinte megoldhatatlan kihívást jelentett volna a házaspárnak.

A belvárosi apartmannak ugyanakkor az a hátránya, hogy a futballistának naponta másfél órát kell autóznia oda-vissza az otthona és a Toyota Park között.

„Nem zavar a nagy forgalom, gyorsan hozzászoktam az itteni közlekedéshez. Ugyanakkor mindenhová jelentős rátartással kell elindulni. Muszáj gondosan megterveznem a napi programot, mert sosem tudni, mikor és hol csattan össze két autó, márpedig a legkisebb koccanástól is egy pillanat alatt megbénul a közlekedés” – mesélte.

Emellett a belvárosban mindössze két és fél kilométerre van a lakásuktól sikerült óvodát találniuk, ide június elejétől járnak majd a gyerekek. Ráadásul jövőre sem kell a város más részébe vinniük az általános iskolát elkezdő Tijanát, hiszen a suli ugyanabban az épületben található, amelyben az említett óvoda is működik.

Share.

About Author

Leave A Reply