Álszentséggel vádolják a Who énekesét

0

Roger Daltrey a brit uniós kilépést támogatta, most viszont aláírt egy levelet, amivel sokaknál kiverte a biztosítékot, mondván, ha a Brexit mellett emelt szót, akkor most ne panaszkodjon.

A történet azzal kezdődik, hogy a napokban több mint száz ismert brit zenész írta alá azt a levelet, melyben élesen bírálták a Brexit-megállapodást, mert az (és ezzel együtt a brit kormány) szerintük „gyalázatosan cserbenhagyta” őket.

A The Times című újságban megjelent nyílt levélben azt nehezményezték, hogy hiába ígérte, a kormány nem talált megoldást a zenészek vízummentes beutazására.

Az aláírók között volt Elton John, Ed Sheeran, Roger Waters, a Pink Floyd basszusgitárosa, Brian May, a Queen gitárosa – és Roger Daltrey, a The Who énekese is.

Éppen utóbbi idegesített fel sokakat, hiszen korábban többször azt nyilatkozta, nem lesz semmi gond a kilépés után.

“Mi köze lenne ennek a rockbizniszhez? Mintha nem turnéztunk volna a kib@szott EU előtt is Európában” – nyilatkozta például 2019-ben a Sky Newsnak. Ugyanezen interjú egy másik részében “kib@szott maffiának” nevezte Brüsszelt.

A levél aláírói szerint az engedélyek beszerzése, a túlzott bürokrácia számos turnét ellehetetlenít a jövőben, ami különösen a pályakezdőknek jelenthet gondot, ezért felszólították a kormányt, kössön olyan megállapodást az EU-val, ami kölcsönösen lehetővé teszi a szabad mozgást.

A londoni kormány Brüsszelt hibáztatja, mondván, az EU nem adott 90 napos vízummentességet a zenészek számára.

Visszatérve Roger Daltrey-ra, pálfordulása sokakat felbosszantott, nem is voltak restek a szemére hányni korábbi megszólalásait.

Harcban a Queennel és a Beatlesszel

(Fotó: instagram.com/officialthewho)

Share.

About Author

Leave A Reply