Albérletkeresés Londonban (már megint)

0

Van az a pillanat, amikor az embernek szól a lakástulajdonos, hogy idővel ki kellene költözni az ingatlanból, mert eladja. Külön kellemetlen, ha ez olyan helyen történik, mint a brit főváros, ahol nem olyan egyszerű másik lakást találni. Ebben a helyzetben van az Életem morzsái blog szerzője – ismét, hiszen alig egy éve költözött jelenlegi otthonába.

„Tegyük hozzá, hogy rendkívül kedvező bérleti árat fizetünk itt, tehát alapban szerintem a tulajnak gőze sincs, hogy az elmúlt 6 évben 30-40%-os drágulást történt a piacon.

Mivel ő tényleg szó szerint szart a kecóra, mert mindig volt egy menedzselő felelős a lakók között, így csak élvezte a beszedett pénzt vidéken és nem googlezte ki, hogy a mellettünk lévő lakást 40%-al többért adták ki.

Most meg gondolom, az ingatlanosoknak elmondta, hogy mennyi a kecó bérleti díja és az arcába nevethettek, hogy ez olcsó.

Ha a bérleti árakkal nem volt tisztában a néni, akkor hogyan is gondolhatta volna, hogy az általa soha fel sem újított lakás, amiben az 50 éve beépített fürdőkád és padlószőnyeg, konyhabútor mai napig megvan, mára 450 ezer fontot ér.

Nem számít az sem, hogy egy volt önkormányzati segélylakásról beszélünk, egy lepukkant lakótelepen, ahol fekete tinik rendszeresen bandáznak és füveznek a lépcsőházban.

Miután a kedves öltönyös úriemberek terepszemlét tartottak és megmondták a tulajnak, hogy pontosan milyen értéknek is van a birtokában, az eladás ötlete mellett döntött.

Mivel az elmúlt jó 15 évben a lakás albérletként funkcionált és a bérleti díjból szépen ki lett fizetne a hitel, így emberséges megfontolásból, az előbbi tények ismeretében 6 hónapot kaptunk távozási időre.

HATÁRÁTKELŐ A
YOUTUBE-ON
ÉS A SPOTIFY-ON IS!

Bár legutolsó e-mailjaiben, egy hete azt írta a tulaj, hogy azonnal költözhetünk, őt felmondási idő sem érdekli már, amint új helyet találunk… csak hát, ahogy lakótárs mondta. Minél tovább maradunk, annál tovább élvezhetjük a kedvező díjat, szóval nem szándékozunk holnappal elcuccolni. (…)

Újabb fejezett következik a londoni életemben: lakást keresünk! 3-an együtt szeretnék maradni. Délnyugat London 1-es zóna szélén pontosan, mivel a bolgár csaj South Kensington mellett dolgozik és gyalog jár be, 45 perc alatt.

Neki nagyon fontos, hogy itt maradjunk, ugyanazon irányítószám alatt. Chelsea megfizethetetlen, South Kensington szintén, neki talán ez az egyetlen megfizethető hely még itt délen. Tömegközlekedésre meg nem akar költeni.

Nekem is fontos, hogy a kerületben maradjak, de kerületen belül flexibilis vagyok, mert roller gyorsít és lerövidíti a gyalogtávokat. A litván talán még a leglazább, neki egy busztáv is jó a vasútállomásra.

3 hálószobás ingatlanra nincs keretünk, így 2 hálószobás és nappalis lakásokat keresünk. Fontos, hogy a nappali a konyhától le legyen választva, hiszen be akarjuk lakni hálószobaként.

Itt jön a csavar a történetbe, az ingatlanosnak nem merem azt mondani, hogy 3 lány és majd nappalit alakítunk. Azzal hívogatom őket, hogy 1 pár és még 1 fő. Aztán szerződésig úgy sem látják, hogy 3 lány lesz. Gondoljanak azt, amit akarnak, majd onnantól.

Úgy tűnik, hogy Brexit, vagy mi. Az ingatlanpiac döglött. Alig akad egy-egy lakás a mi keresésünkre. Ha meg akad is, nem tudtunk azonnal menni nézőbe, másnapra kivették. (…)

A rekord eddig, hogy szerdán 10-kor neten megjelent egy lakás, délután 1-re ki is vették (És igen, addig valaki odaért nézőbe is). Másik hasonló ingatlan pedig nincs a kínálatukban, sorry. (…)

London 1-es zóna szélén, 2-es zóna elején, egy 2 hálószobás + nappali: 1600 fonttól, de inkább 1800 font körültől/hó plusz rezsi. Ezért egy lebukkantabb lakás jár csak, régebbi építésű.

Az új modern 10-15 évnél nem idősebb helyek a fenti feltételek mellett 2300 fonttól indulnak, amire nyilván nincs keretünk.

A csajokkal abban állapodtunk meg, hogy 1800 font/ hó a mi budgetünk. Ami számlákkal 2100 fontban meg kéne, hogy álljon.”

A teljes posztot itt találjátok.

Ír útlevelet kért John le Carré

Share.

About Author

Leave A Reply