Alaposan megnehezítik a bevándorlást Amerikába

0

November elejétől csak azok kaphatnak bevándorló-vízumot az Egyesült Államokba, akik igazolják, hogy képesek kifizetni az egészségügyi ellátásukat – jelentett be Donald Trump amerikai elnök.

A rendelkezés kötelezően előírja a bevándorlási kérelmet benyújtóknak (azoknak is, akiknek már családtagjuk él az Egyesült Államokban), hogy be kell mutatniuk egy megkötött egészségbiztosítást, vagy igazolniuk kell, hogy képesek kifizetni az egészségügyi ellátásukat.

A rendelkezés érvényes az amerikai állampolgárok nem amerikai állampolgárságú gyermekeire is, de nem vonatkozik a menekültstátuszért folyamodókra és azokra a bevándorlókra, akik már megkapták a letelepedési engedélyt.

HATÁRÁTKELŐ A
YOUTUBE-ON
ÉS A SPOTIFY-ON IS!

A megkötendő egészségbiztosításnak kötelezően magánbiztosításnak kell lennie, nem vehető igénybe az Obamacare néven ismert egészségbiztosítási program keretében árusított biztosítások egyike sem.

A kormányzat októberben lépteti életbe azt a korábbi rendelkezést, amelynek értelmében az Egyesült Államokba érkező bevándorlóknak igazolniuk kell, hogy el tudják tartani magukat, vagyis „nem fognak az állam által biztosított ellátásokra, köztük a Medicaidre támaszkodni”.

„A szegény sorsú bevándorlók számára ez a 22-es csapdája, hiszen elvileg jogosultak az Obamacare támogatott egészségügyi ellátására is, de ha kifizetik, azzal kockáztatják, hogy jogszerűen tartózkodhassanak az országban” – így kommentálta Larry Lewitt, a Kaiser családi biztosító alelnöke a Fehér Ház rendelkezését a The Wall Street Journal című lapnak.

Visszatérés a mókuskerékbe

Share.

About Author

Leave A Reply