„Akkor térünk haza, ha az előnyök nagyobbak, mint amit feladunk”

0

Sokszor felmerül a kérdés, mi kell ahhoz, hogy valaki hazaköltözzön külföldről. Ez persze nem csak a magyar határátkelők esetében igaz, így vannak ezzel más nemzetek tagjai is.

Az ír Siobhan például 2017 elején ért egy kétéves posztdoktori kutatói munka végére Yorkban. Szerinte tudósként és ír bevándorlóként a rövid szerződések borzasztóan rosszak a stabilitás szempontjából, igazán soha sehol nem tud az ember megtelepedni.

„Ez volt a hatodik évem az Egyesült Királyságban élve, és bár hálás voltam a lehetőségekért, nem igazán terveztem, hogy ott telepedjek le. Egy esetleges dublini hazaköltözés viszont a karrierem végét jelentette volna, hiszen a tudományos kísérletek támogatása nem tartozik a legfontosabb prioritások közé Írországban.

Külföldre költöznél, de nincs munkád? Válogass a Határátkelőn!

Hosszas gondolkodás után a vőlegényemmel Zürichet választottuk, méghozzá ismét egy kétéves ösztöndíjat. Ez azt jelenti, hogy legközelebb 2019-ben kell döntenünk.

Szeretném azt mondani, hogy Írország benne lesz a pakliban, de nem fűzök túl sok reményt hozzá. A határátkelők csak akkor térnek haza, ha az előnyök nagyobbak, mint amit feladunk értük.

Ebben a pillanatban élvezem Zürich hatékony infrastruktúráját, a munka-magánélet egyensúlyát, és a magas életszínvonalat” – mesélte az Irish Timesnak.

Külföldre húz a zsebed, de nem találsz munkát? Keress és találj itt!

(Fotó pixabay.com annca)

Share.

About Author

Leave A Reply