„Akinek kivándorolt a gyereke, az valamit elrontott”

6

A Nemzeti Alaptanterv „hazafiasításával” megbízott Takaró Mihály volt képes kiejteni a száján a címben megfogalmazott gondolatot. Ezúton is gratulálunk neki érte és üdvözöljük a sok százezer határátkelő magyar szülei nevében is.

Takaró Mihály irodalomtörténész a 28. Jókai Mór Nyári Egyetemen tartott előadást Komáromban nemrég. Az Új Szó cikke szerint egyebek mellett arról beszélt, hogy az óvónők és a pedagógusok felelőssége óriási, nem direkt módszerekkel, de jó példával nevelik magyarrá a gyereket.

HATÁRÁTKELŐ. YOUTUBE. KATT

Az egyébként Horthy-rajongó Takaró Mihály azt is hozzátette, a magyarság sorsvállalás és tudatos kultúravállalás, nem genetikai kérdés, mert ez a Kárpát-medencében lehetetlen vállalkozássá tenné a „ki a magyar?” meghatározását.

Az irodalomtörténész emellett a mindennapi cselekvés, az apró lépések fontosságát hangsúlyozta.

Egyebek mellett arra buzdított, hogy mindenki tegye fel a kérdést magának, ő mit tett a magyarság megmaradásáért, hány gyereket szült, kivándoroltak-e a gyerekei, mert ha igen, akkor valamit elrontott a kedves szülő.

Gratulálunk és nagy lelkesedéssel várjuk a NAT átdolgozását. (Nem.)

Magyarországon nőtt a leginkább a dolgozói szegénység az EU-ban

Share.

About Author

6 hozzászólás

 1. szabadúszó on

  „Akinek kivándorolt a gyereke, az valamit elrontott”
  Pl. a fideszre szavazott sokadjára is?

 2. Áldott Ádám on

  Édes Istenem! Még mindig az értetlenség a magyar melós szemében. Mikor néztek már szét a bezzeg országokban, hogy mitől megy jobban a gazdaságuk? Mikor látjátok meg, hogy sokkal nagyobb a nép hatalma és felelőssége, mint a kormányé? A hazai “mindenkori” kormány semmivel se tud többet és kevesebbet csinálni, mint a jóléti államok kormányai, mert ugyanazok a nemzetközi keretrendszerek korlátozzák. Ellenben a jóléti országokban a boltok többsége hazai, és a termékek többsége hazai, amit Ők maguk gyártanak maguknak, és így helyben forog a pénz. És nálunk? Mindenki rohan a teszkóba szlovák tejet venni. Ezért nincs itt pénz, és ezért van ekkora nyomorúság, mert nem gondolkodunk, csak megyünk az occssó után.

  • xavierie on

   A szerepet nem itt osztják, főleg nem mi, a “nép”. Gondolod a svájci nép annyival erősebb, vagy ügyesebb lenne,amivel jobban él ? A kérdés, kinél van a legerősebb érdekérvényestés és mik a legszükségesebb eszközök…Mára a pénz lett a fegyver és az a befektetőknél van, mert erről azok gondoskodnak8 RABLÁSSAL,HÁBORÚVAL KORRUPCIÓVAL…STB), hogy másnál ne maradjon több, csak annyi, amivel nem veszélyeztetik a befektetői érdeket. Befektetnek termelésbe, háborúba,politikába.
   Tehát főleg másról van szó, mint gazdaságról- emellett igazad van abban is hogy megszünt a honi, független gazdaság, de nem azért szúünt meg, mert nem lenne életképes, hanem azért, mert ránk ilyen – szolga- szerepet osztottak,amihez találtak elég kivitelező ” ügynököt” azaz pártaparatcsikot,politikust,jogászt,birót…
   . A svájci nép Európa legszegényebb és zsoldosságból élő népe volt.Alig van termő területe a amiból ételt termelhetne, ugyanakkor “SEMLEGES”. Azért nézték ki erre a szerepre, mert jól védhető és fegyelmezettek a katonái, ezért kiváló SZÉF lett. Próbálnánk itt mi semlegesek lenni… Sajnos máshol dőlnek el a dolgok. A jelenlegi legerősebb motivációt (pénz) befolyásoló réteg kijelölte az egyes országok szerepét és képes befolyást gyakorolni a belügyekre is, mivel a politikusok egyszerüen felvásárolhatókká váltak – nincs halál büntetés.Illetve a megosztott lakosságnál nincsen fegyver, sőt a tanult tehetetlenség szindrómába szenvedve már csak sodródik a ráerőltetett mainstreemmel a lakosságXavierie.

   • Faragó Gábor on

    Vagyis tegyük fel a kezünket és induljunk el a temető felé?
    Az nem kérdés, hogy tőke dirigál, mi meg vakon teljesítjük. A rabszolgatartó társadalom is felbomlott, csak kellő számú felvilágosult ember kell hozzá. Ezek az összeesküvés elméletek csak a sötétséget terjesztik…

 3. Pásztor Edit on

  A kivándorolt gyermekek szülei valamit valóban elrontottak. Nagyot hibáztak. mégpedig abban, hogy nem hagyták el ezt a szerencsétlen országot már réges-rég!

 4. Erzsebet Chochol on

  Az anyam utanam jott. Nem akart egyedul egy hideg hazban ehezni. Semmi koze a hulyesegeitekhez.

Leave A Reply