„Akik ma elmennek, azok elmenekülnek Magyarországról”

0

Vekerdy Tamás pszichológus szerint teljesen érthető azok döntése, akik a külföldi életet választják a magyar viszonyok helyett. A szakember ugyanakkor úgy véli, fontos lenne, hogy a határátkelők tapasztalatokkal felvértezve haza is térjenek.

„Boldog volnék, ha sokan mennének Nyugatra, feltöltekezni az értékekkel, ahogy a reformáció idején. Akkor sokan mentek külföldre, és hazahozták a legfrissebb, legjobb tudást. Azzal a céllal mentek ki, hogy mindent megtanulnak, amit tudnak, és visszajönnek. Visszajöttek, és itthon a legkisebb falvakba is elmentek, hogy terjesszék a Nyugaton megszerzett tudást” – mondta a Magyar Narancsnak adott interjúban Vekerdy Tamás.

KÜLFÖLDI MUNKÁK EGY HELYRE ÖSSZEGYŰJTVE

A pszichológus ugyanakkor úgy látja, ma Magyarországon nem ez történik: „Hogy sokan kimennek, az nagyszerű, de az volna az igazán jó, ha vissza is jönnének. Nem erről van szó, mert akik ma elmennek, azok elmenekülnek Magyarországról, mert egyre inkább élhetetlenné válik az ország. Ez katasztrófa.”

„Az embernek az az érzése, a kormány örül annak, hogy elmennek ezek az emberek az országból, mert ők a kritikusak, a kreatívak, a vállalkozóképesek. Velük mindig nehezebb, és ezeket a tulajdonságokat kell kiirtani az emberekből már az iskolákban. A kormány tehát örül, ha ezek az emberek elmennek, mert marad egy jól manipulálható tömeg” – fogalmazott Vekerdy Tamás.

A teljes interjút itt olvashatjátok el.

Ideje volt már egy kis hazaárulózásnak

(Fotó: nol.hu)

Share.

About Author

Leave A Reply