Akik alig várják a távozást

0

Miközben sokan vélik úgy, hogy a britek uniós kilépésének nincs túl sok értelme, mi több, az inkább csak károkat okoz, a napokban vezető brit értelmiségiek érveltek a Brexit haszna mellett.

Egészen pontosan 37 brit (bal- és jobboldali) értelmiségi érvelt amellett, hogy helyes döntés az Egyesült Királyság kilépése az Európai Unióból. Az aláírók között akadnak oxfordi filozófia professzorok (Paul Elbourne és Tom Simpson), de így vélekedik a Brit Nemzetközösség volt vezetője, Sir Peter Marshall, Sir Andrew Wood volt moszkvai nagykövet politológus, vagy éppen David Abulafia cambridge-i történelem professzor.

Közel 1000 külföldi állásajánlat vár a Határátkelőn egyetlen kattintásra

Nevükben Robert Tombs, a francia történelem cambridge-i professzora nyilatkozott a Sunday Times hetilapnak. Úgy látja, hogy az Európai Uniónak jelenleg nagy kárt okoz a központosítási mánia.

Márpedig ez a társulás felbomlásához vezethet, vagy legalábbis ahhoz, hogy az unió egymással közös munkára képtelen tagok szervezetévé silányuljon – jelentette az InfoRádió londoni tudósítója.

Az értelmiségi csoport tagja Graham Gudgin, vezető cambridge-i közgazdász is. Szerinte könnyen bebizonyítható, mennyire nincs igazuk azoknak, akik próbálják elhitetni, hogy ha Nagy-Britannia kilép az Európai Unióból, akkor gazdasági összeomlás vár a szigetországra.

Egy angliai magyar hoteltakarító hétköznapjai

(Fotó: pixabay.com/MIH83)

Share.

About Author

Leave A Reply