„Aki teheti, próbálja ki magát külföldön”

0

Huszonegy éves korban külföldön élni nem egyszerű, pláne nem az, ha az ember élsportoló, hiszen ekkor nem csak a beilleszkedéssel kell megküzdenie, hanem az elvárásokkal is.

A kézilabdázó Bartók Donát Németországban él, a TBV Lemgo jobbátlövőjéként keresi a betevőt. Nem kis sikerrel, hiszen a magyar válogatottba is bekerült.

„Abszolút azt támogatom, hogy aki teheti, próbálja ki magát külföldön. Nem azt mondom, hogy mindenki azonnal álljon légiósnak, mert az egyes játékosoknak mérlegelniük kell a saját lehetőségeiket, de bennem mindig volt egy olyan érzés, hogy meg kell néznem magamat más országban. Édesapám is játszott külföldön, és ő is pozitívan élte meg ezt az időszakot” – mondta a Nemzeti Sportnak.

Németországi munkalehetőségek a Határátkelőn egyetlen kattintásra

Bartók Donát a feleségével lakik Lemgóban, ami egy mindössze 40 ezer lelkes kisváros Észak-Rajna-Vesztfália tartományban.

„Nehéz megszokni a kisvárosi környezetet, szerencsére ott van a közelben Bielefeld, ami már egy nagyobb város, oda szoktunk átmenni, mert több a lehetőség a kikapcsolódásra. Ezt leszámítva élvezzük a kinti életet” – mesélte.

Külföldre költöznél, de nincs munkád? Válogass a Határátkelőn!

(Fotó: Wikimedia/Michielverbeek)

Share.

About Author

Leave A Reply