Aki az indiaiak miatt szavazott a Brexitre

0

Amikor az Egyesült Királyság polgárai tavaly nyáron az uniós kilépésre szavaztak, több helyen is lehetett olvasni, hogy vajon mennyire voltak képben azzal, mire is voksolnak a távozás mellett döntők. Mindehhez érdekes adalékot adott egy minapi rádióműsor betelefonálója.

A londoni férfi az LBC kereskedelmi talk rádióba telefonált be és mondta el meglehetősen markáns véleményét az ország jelenlegi állapotáról James O’Brien műsorában.

(A műsorról egyébként tudni érdemes, hogy rendszeresek benne a viták a Brexit-párti betelefonálókkal, ám mielőtt jó magyar szokás szerint beskatulyáznánk a rádiót, gyorsan megjegyezzük, hogy Nigel Farage egy héten ötször vezet rajta műsort.)

Mutass be a Brexitnek, válogass angliai álláslehetőségek között!

„Besétálok a harrow-i bevásárlóközpontba, és Istenre esküszöm, azt sem tudom, hol vagyok. Ott ülnek a lengyelek, a románok, a bolgárok a kávézók teraszain és egész nap nem csinálnak semmit. A világ minden tájáról vannak itt emberek, az ország pedig elveszítette az identitását” – fejtegette a betelefonáló.

„A múltkor a Northwick Park kórházban jártam… 120 ember volt ott, és sokat mondok, ha 3-4 fehér arcot láttam” – mondta a férfi, mire a műsorvezető megjegyezte, hogy a tény, miszerint a közegészségügyben barna bőrű szakemberek dolgoznak, aligha írható az Európai Unió számlájára, arról nem is beszélve, hogy embereket a bőrszínük alapján megítélni rasszista előítélet.

A betelefonáló többször hangsúlyozta, hogy ő nem rasszista, de az Egyesült Királyság elveszítette az identitását. Példaként hozta fel, hogy a helyi szupermarketben 23 kasszából 22-ben indiaiak és pakisztániak ülnek, márpedig „az emberek ezért szavaztak az uniós kilépésre”.

Ami a maga nemében egészen sajátos érvelés.

Külföldre költöznél, de nincs munkád? Válogass a Határátkelőn!

(Fotó: pixabay.com/mintchipdesigns)

Share.

About Author

Leave A Reply