Akármi lesz, ők mennek

1

A Baker McKenzie kutatásából kiderül, hogy nagyvállalatok magasan képzett dolgozóinak 56 százaléka még az EU-ból való kilépés előtt elhagyná az Egyesült Királyságot.

A kutatást 250 diplomás, az Egyesült Királyságban dolgozó, de azon kívüli uniós állampolgár munkavállalóval készült, olvasható a napi.hu-n.

Ezek az emberek még a Brexit előtt elhagynák az Egyesült Királyságot. A foglalkoztatott emberek több mint fele már most dobbantana.

A nem brit munkavállalók 70 százaléka ugyanis érzi a vele szembeni diszkrimináció erősödését, 38 százalékuk pedig kifejezetten védtelennek érzi magát a jelenséggel szemben.

Több mint negyede bizonytalannak érzi meglévő munkahelyét, többségük a diszkriminatív foglalkoztatási gyakorlatot tartja a legnagyobb kockázatnak.

Az elvándorlás különösen az egészségügyet érintheti, ahol a megkérdezett nem britek 84 százaléka tervez költözést, míg a technológia, a média és a telekommunikáció területén 64 százalék, a pénzügyi szolgáltatásokban pedig a dolgozók 43 százaléka fontolgat távozást a szigetországból.

A Brexit kedvező hatással lesz az Egyesült Királyságon kívüli piacokra, különösen az európai üzleti központok számára.

A maradó vállalatok számára kulcskérdés a tehetséggondozás, a tehetségek ösztönzése, különben jelentős munkaerőhiánnyal kell szembenézniük a közeljövőben.

Share.

About Author

1 hozzászólás

  1. Azert 250 fo nem igazan reprezentativ. Nalunk is van vagy 250 EU-s allampolgar a cegnel es nem hiszem, hogy barmelyikuk is menni keszulne.

Leave A Reply