Akár te is beléphetsz a német hadseregbe

0

Annyira nincs ember a német hadseregben, hogy a védelmi minisztérium komolyan fontolóra vette külföldi, európai uniós állampolgárok felvételét.

„A német honvédség felnőtté válik. Ehhez képzett emberekre van szükség. Ehhez minden lehetséges opciót mérlegre fogunk tenni” – erősítette meg a védelmi minisztérium az Augsburger Allgemeine című bajor lap értesülését a ZDF német közszolgálati televíziónak.

NÉMETORSZÁGI MUNKÁK EGY HELYEN

A ZDF honlapján megjelent beszámoló szerint az elképzelés már a védelmi tárca 2016-os úgynevezett fehér könyvében is szerepelt, és most a hadkiegészítési stratégia újragondolásakor vetődött fel ismét.

A tévének nyilatkozó Erich Vad biztonságpolitikai szakértő szerint jó és helyes, hogy a védelmi tárca új, gyakorlatias megoldásokon gondolkozik, mert a Bundeswehr évek óta súlyos problémákkal küzd a toborzás terén.

Nemrég kiszivárgott egy olyan bizalmas jelentés, melyben a védelmi minisztérium azt részletezi, hogy a hadsereg a teljesítőképessége határára ért, minden haderőnemnél problémát okoz a létszámhiány.

Mennyibe kerül Berlinben az élet?

Share.

About Author

Leave A Reply