Akár 4 milliárdot is fizethetnek az ultraritka Bugattiért

0

Nem akármilyen autót árvereznek el március elején Floridában. Az 1931-es Bugatti Type 55 Super Sport Roadster rendkívül ritkaság, ráadásul az első tulajdonosa is egy legenda volt.

A várakozások szerint világrekord összeget kell majd fizetnie annak, aki az 1931-ben (azaz csaknem 90 éve) gyártott, rendkívül ritka Bugatti Type 55 Super Sport Roadster új tulajdonosa lenne.

Bugattiért még soha nem fizettek annyit, mint várhatóan fizetnek majd a Bonhams március 5-i, a floridai Fernandina Beach Golf Clubban tartott árverésén.

Nem csoda, hiszen a sportautót nem más, mint Nathaniel Mayer Victor Rothschild, azaz a harmadik Rothschild báró rendelte meg magának. Egészen sokáig volt a család tulajdonában.

Olyannyira, hogy a legközelebbi tulajdonosváltás 1985-ben történt, amikor Dean S. Edmonds Jr. fizikaprofesszor (és rendkívül lelkes autógyűjtő) vette meg 440 ezer dollárért, ami ma már nevetséges összegnek tűnik, de akkor világrekord összeg volt egy Bugattiért.

Az autó azóta az ő gyűjteményének része volt (az 1924-ben született kiváló tudós 2018. december 31-én hunyt el), most viszont gazdát cserélhet, már ha lesz, aki leteszi érte a szakemberek szerint valahol 9,7 – 14 millió dollár közötti összeget (ami forintban 3-4,3 milliárd között áll meg). A tippünk az, hogy lesz…

„A Bonhams számára rendkívüli megtiszteltetés ezen kivételes gépjárművek elárverezése ebből a minőségi gyűjteményből. Közülük több a maga korának igazi ikonja, a Rothschild-féle Bugatti Type 55 pedig olyan lehetőség a gyűjtőknek, ami generációnként csak egy adódik” – büszkélkedett az aukciósház járművekért felelős alelnöke, Rupert Banner.

Az árverésen ugyanis nem csak a Bugatti cserélhet gazdát, olyan autók is eladók lesznek, mint egy 1967-es Jaguar XKE 4.2-literes roadster, egy 1953-mas Mark VII Sedan és egy XK120 Roadster.

A kibelezett Bugatti is aranyárban van

(Fotó: Bonhams)

Share.

About Author

Leave A Reply