Akad még nyitott kérdés Ausztriában

0

Az osztrák Néppárt ugyan megnyerte a vasárnapi előrehozott választást, de 31,6 százalékos eredménye azt jelenti, hogy a parlamenti többség megszerzéséhez koalíciós partnert kell keresnie.

A legvalószínűbb partnernek az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) tűnik, amely valamivel több mint 26 százalékot szerzett a becsült végeredmény szerint.

A Néppártot vezető Sebastian Kurz azonban, aki (31 évesen!) valószínűleg az ország új kancellárja lesz, már nyilatkozott arról, hogy a koalíciós egyeztetéseket csak azután kezdi meg, ha meglesz a választás hivatalos végeredménye.

Szívesen dolgoznál Ausztriában? Egyetlen kattintásra rengeteg álláslehetőség vár!

Ez csütörtökön várható, mint ahogy az is, hogy Alexander van der Bellen köztársasági elnök megbízza a mindössze 31 éves (és így Európa hamarosan legifjabb kormányfőjeként hivatalba lépő) Sebastian Kurzot a kormányalakítással.

A becsült végeredmény szerint az ÖVP eddigi koalíciós partnere – a korábbi vezető kormánypárt -, az Osztrák Szociáldemokrata Párt (SPÖ) ugyan néhány tizedszázalékkal többet szerzett a választáson az FPÖ-nél, de a hagyományos nagykoalíciót alkotó partnerek előzetesen azt jelezték, hogy egyelőre nem kívánják megismételni a közös kormányzást, amely tavasszal éppen a kettejük közti politikai nézeteltérések miatt szakadt meg és vezetett előrehozott választásokhoz.

Közel 1000 külföldi állásajánlat vár a Határátkelőn! Kattints, találj, költözz!

(Fotó: sebastian-kurz.at)

Share.

About Author

Leave A Reply