Ajtót mutathat az EU Magyarországnak

1

Az Európai Unió várhatóan nem fogja pótolni a Nagy-Britannia kilépése miatt kieső bevételeit, ezért, kevesebb pénze lesz a keleti tagállamainak támogatására. Ha ez nem tetszik, akkor lehet keménykedni az unióval, de könnyen ajtót mutathatnak a kényelmetlen tagországnak.

Egyelőre fogalma sincs az európai döntéshozóknak arról, hogyan pótolják a Nagy-Britannia kilépése miatt a közös büdzséből kiesé bevételt – fejtegette egy konferencián Róna Péter közgazdász, volt bankár a Magyar Nemzet tudósítása szerint. Németország, Hollandia és mások, akik pótolhatnák a pénzt, nem igazán mutatnak hajlandóságot erre.

Márpedig ha minden így marad, akkor két nagy kiadási tételt csökkenthetnek: a mezőgazdasági támogatásokat és a kelet-közép-európai országok felzárkózását segítő kohéziós alapokat.

Külföldön keresel munkát, de nem találsz? Miért nem keresed nálunk?

Ez nagy gond lenne Magyarországnak, amely a GDP-je 5,7 százalékának megfelelő EU-támogatást kap, s még ezzel is csak három százalék körüli növekedést képes elérni.

A visegrádi államok papíron csatlakozhatnának az eurózónához, de külső támogatás nélkül nem tudnák tartani a lépést Európa fejlettebb gazdaságaival.

Ha a másik véglettel, szuverenitásuk erősítésével kacérkodnak – ahogy a magyar kormány teszi -, akkor könnyen ajtót mutathatnak nekik. Nagy-Britannia ilyen típusú igényeit sem tűrték el, ez ágyazott meg a brexit győzelmének a 2016-os népszavazáson.

Külföldön keresnél munkát, de még nem találtál? Itt közel 1000 álláslehetőség vár!

(Fotó: pixabay.com)

Share.

About Author

1 hozzászólás

  1. Attila the hun on

    ha mar leirjuk, hogy mennyi tamogatast kapunk az eu-tol, a tamogatas szot tegyuk man idezojelbe !!! Mert igy megrevesztes az egesz. Azt miert nem irod le, hogy mennyit fizetunk be????

    Ez az egesz cikk egy felrevezetes. Raadasul meg az idezojeles tamogatas is a nyugati MAGANcegekhez csurog vissza.
    Egyebkent meg barcsak ajtot mutatnanak es akkor nem kene befizetnunk milliardokat, es befogadni az orszagunkra toro eroszakos idegeneket.

Leave A Reply