Ahonnan már elmenekülni sem lehet

0

Kelet-Magyarország hagyományosan nehéz helyzetben van, ám az utóbbi évek tovább rontottak a helyzeten. Záhony és környéke például olyan hely, ahol gyakorlatilag mindenkinek vannak ismerősei, akik az elmúlt években költöztek el – sokan külföldre.

Zsurkon a boltos lánya például Angliába ment, partnerével egy húsfeldolgozó üzemben dolgoznak. Ők a terveik szerint idén nyáron hazajönnek egy időre, de egyáltalán nem kizárt, hogy aztán megint elmennek. Annak ellenére, hogy 12 órás műszakokban dolgoznak nehéz körülmények között.

Nem csoda, hogy a környéken rengeteg közvetítő dolgozik, akik külföldre (például Hollandiába) szervezik a munkaerőt. A helyzetet nehezíti, hogy az ingatlanokat szinte lehetetlen eladni, így általában nem az egész család költözik, csak mondjuk a férj, aki így csak pár hetente látja a családját.

Külföldre húz a zsebed, de nem találsz munkát? Keress és találj itt!

Az Abcúg helyszíni riportjában megszólaló tiszaszentmártoni férfi szerint ez elég nehéz élethelyzet. Nem csak azért, mert a férfi így kiszakad a család életéből, hanem azért is, mert ez akár a család szétszakadásához is vezethet.

„Olyan is van, hogy esetleg az ember talál valami szeretőt a városban, de nekem például az itthon maradt feleségemet szerette el épp az egyik barátom, egy helybeli férfi, amíg én dolgozni voltam Székesfehérváron” – magyarázta a pult mellett állva a férfi.

A teljes riportot itt találjátok, érdemes elolvasni.

Külföldön keresnél munkát, de még nem találtál? Itt közel 1000 álláslehetőség vár!

Share.

About Author

Leave A Reply