Ahol valóra válnak az álmok

2

Hogy hol válnak valóra az álmok? Hát kinek hol, mondhatnánk. A Nagy utazás blog szerzőjének például immár tizedik éve Törökországban – illetve hogy valóra váltak-e, az egy érdekes kérdés, amit egyik posztjában járt körbe.

„Manapság sokat gondolkodom azon, hogy mennyi mindent éltem át, meg és túl, mióta itt vagyok. Hogy milyen más volt minden tíz évvel ezelőtt. Rengeteget változott ez az ország, ez a világ. És velük együtt én is.

Huszonhárom éves voltam az első Ramadánom idején. Egy friss menyecske, akinek a legfőbb célja az volt, hogy minél boldogabbá tegye a férjét, minél könnyebben beilleszkedjen, és minél hamarabb találjon munkát.

Nem beszéltem a nyelvet, nem ismertem a kultúrát – és igazából önmagamat sem. Egy bőrönddel és egy hátizsákkal indultam el otthonról anno, mert azt hittem, hogy megtaláltam életem nagy szerelmét. Azóta persze kiderült, hogy mégsem. De nem bánom, hogy így alakult.

Külföldre mennél? Munkát keresel? A legjobb helyen jársz, több száz állásajánlat vár egy kattintásra!

Az a szép és egyben félelmetes ebben a dologban, amit úgy hívunk, hogy jövő, hogy soha nem tudhatjuk igazán, hogy mit is hoz. És mindabból, amit hoz (vagy éppen nem hoz), amúgy is csak egy töredéket vagyunk képesek felfogni, attól függően, hogy éppen mennyi minden mással vagyunk elfoglalva.

Most harminchárom éves vagyok. Már nem házas, de nem is munkanélküli. Sok tapasztalattal és két macskával gyarapodtam az elmúlt évek során. Még mindig pozitív vagyok, de már nem naiv, és sokkal kevésbé engedékeny, sokszor már-már kegyetlenül kemény.

De ma nem keménynek, hanem olyan furcsán könnyűnek érzem magam. Pedig nem vagyok egy modell alkat. Egész hétvégén nem mentem sehova, nem szóltam senkihez.

Az utóbbi mozgalmas hetek után jót tett nekem most ez a kis csönd. A gondolataim sem voltak túlságosan erőszakosak vagy fürgék, könnyedén tudtam őket pozitív irányba terelni.”

A teljes posztot itt találjátok.

(Fotó: flickr.com/Moyan Brenn)

Share.

About Author

2 hozzászólás

Leave A Reply