Ahol a sör vízzé válik

0

Mondjuk fordítva jobb lenne, de azért így sem olyan vészes a helyzet, mi több, kifejezetten gyönyörű – derül ki a Kelta Vándor blog legújabb kalandozásai során.

„Ha azt mondom, Guinness-tó, azt hiszem nagyon is könnyen kitaláljátok, merre járhatunk, igaz? Na persze a blog eleve ír helyeket mutat be, így még könnyebb a dolgotok!

A Wicklow-hegység lankái között megbújó tavat (hivatalos nevén Lough Tay – írul: Loch Té) a picinyke Cloghoge-folyó táplálja, mely később délebbre a Dan-tóba (Lough Dan) ömlik bele.

A tó északi partja a mai napig a Guinness-család birtokához tartozik, na és kitaláljátok, miért olyan vakítóan fehér ott a homok? A tó sötétszínű vizét ellensúlyozva maga a család szállíttatta ide a hófehér homokot, hogy távolról, bizonyos szögből nézve egy pint frissen csapolt, habzó Guinness látványát keltse.

A tó egyik oldalán a Djouce, másik oldalán a Luggala hegye magasodik, mindkettő látványos, hosszabb-rövidebb túrautakat rejt magában, szóval érdemes nekiindulni, ráadásul a Wicklow Way egyik népszerű állomása is ez a hely.

Ha a túrázást nem is vállalná be valaki, legegyszerűbben az R759-es út kilátóhelyéről lehet rálátni a tóra vagy magáról a Wicklow Way azon szakaszáról, ahol a J.B. Malone emlékmű magasodik. (kb 5 perc séta a parkolótól) Klassz kirándulást nektek!”

A teljes posztért ide kattints, nem bánod meg!

Share.

About Author

Leave A Reply