Ahol most ásták ki a hó alól a síközpontot

0

Miközben Európa nagy részén javában dühöng a tavasz, Norvégia egyes részein most kezdődik a síszezon. Nem is akármilyen okból: mostanra sikerült kiásni a hó alól a felvonókat…

Norvégiában akad olyan síközpont, amit a múlt hét pénteken (azaz május elsején) nyitottak meg. Az ok prózai: addigra sikerült kiásni a hó alól a felvonókat.

A nekünk egészen furcsa hírre a blogon hívta fel a figyelmet a wuaaa [nor]nevű kommentelő (ezúttal is köszönet érte, miként a fordításban nyújtott segítségért is) és a hírről beszámoló NRK oldal linkjét is megosztotta.

Tavaly is sok hó volt, de még soha nem láttam ennyit – mondta az oldalnak nyilatkozó Andreas Skogseth, a Fonna Glacier Ski Resort vezetője a pénteki nyitáskor.

Hétfőre újra havazást vártak. Nyitás előtt szó szerint elő kellett ásni a felvonókat. A hó mennyisége magyar szemmel nézve elképesztő, hiszen 10-12 méteres vastagságról beszélünk, sőt, akad olyan rész, ahol az átfúvások miatt 16 méternyi (!!) hó van.

Így nem csoda, hogy a munkásoknak rengeteg melójukba telt, mire egyáltalán odáig eljutottak, hogy kiássák a hó alól a felvonókat és lassan beindulhasson a szezon.

Az óriási hómennyiségnek köszönhetően remélhetőleg augusztusig (!!) tudnak majd üzemelni, ebből a szempontból a hideg éjszakák és a napsütéses nappalok a legideálisabbak a számunkra, a legjobban a szeles-esős időben olvad.

Őrület, nem?

Share.

About Author

Leave A Reply