Ahol egy hónap az ünnepi időszak

0

Arról, hogy Európában ki mit eszik ilyentájt, illetve hogyan ünnepelnek a helyiek és az ott élő magyarok, már mi is írtunk, többször is. Mi a helyzet viszont Izraelben, ahol ráadásul az ünnep sem korlátozódik pár napra?

A hobbiszakács, újságíró Orsi elsősorban a hazai ételeket varázsolja ilyenkor az asztalra, persze kicsit újragondolva.

„Az utóbbi években Tel-Avivban óriási karácsony-őrület lett, az itteniek imádják ezt az ünnepet, és sokan utaznak Európába ebben az időben, már egyáltalán nem nehéz Izraelben karácsonyozni” – mondta a Díványnak.

Szívesen kalandoznál külföldön, de kellene hozzá egy jó állás? Válogass itt!

„Én minden évben ünneplem a hanukával együtt, mert nekem abszolút a kultúrám része a karácsony. Jaffában sok keresztény él, a főtéren szokott állni egy óriási karácsonyfa, sőt, decemberben több helyen lehet venni műfenyőt, brutál giccses díszeket, és egyéb karácsonyi holmikat” – mesélte Orsi.

Ráadásul ilyenkor nem csak a keresztények tartanak karácsonyt, hiszen ilyentájt ünneplik az orosz újévet, ami január 1-jén van – ez az ő vallástól független karácsonyhoz hasonló időszakuk.

Persze a kereszténység minden ága-boga megtalálható Jaffában, így december 24-től január 7-ig mindig valakinél épp karácsony van, plusz ekkor van a hanuka, sőt a muzulmán Eid-al-Adha, másnéven Áldozati Ünnep. Ezért Haifán például egy hónapos bulit tartanak ennek a három ünnepnek – mondta Orsi.

Szívesen kipróbálnád magad külföldön? Válogass több száz állásajánlat közül!

(Fotó: go-telaviv.com)

Share.

About Author

Leave A Reply