Ahol Ausztria és Ausztrália találkozik

0

Azt mondjátok, nincs ilyen? Hát hogyne lenne, ráadásul tudjátok hol: Új-Zélandon. Azon belül is egy mesés városban, Queenstownban, ahová az Ausztrália A-tól Z-ig blog párosa látogatott el.

„Új-Zéland egy igazi turistamágnes, nem is véletlenül, hiszen óriási érintetlen, vagy legalábbis még viszonylag békén hagyott természeti csodákkal rendelkezik. A természeti kincseiket szerencsére rendkívüli módon óvják, végiggondolt és természetbe illő megoldásokkal ötvözik a látnivalók helyszíneit. (…)

Új-Zélandra jellemzőek az extrém sportok, amelyek egy része is új-zélandi eredetű, például a bungee jumping, a jet boat, a jet ski, a rafting, a vadvízi evezés, a kanyoning, a trekking (amit itt tramping-nek hívnak) és a paragliding is. Nem is rossz egy ilyen kis világ végi országtól…

A kis ékszerdoboz kinézetű Queenstown a Wakatipu tó partján fekszik, ahol nyáron a jetboat, a bringatúrák, a természetjárás, hegymászás, télen pedig a síelés, snowboardozás a legkedvelt elfoglaltság. Igazi turistaközpont, így rengeteg szállás található a megfizethetőtől a fájdalomküszöböt feszegető árkategóriáig bezárólag.

KÜLFÖLDI MUNKALEHETŐSÉGEK EGY HELYEN

A város elképesztően tetszett mindkettőnknek, hangulata olyan, mintha Ausztriát es Ausztráliát összegyúrnánk. Tiszta, rendezett, alpesi hangulatú, szervezett, végiggondolt, kellemes kis utcák, kedves, barátságos emberekkel. A parton pedig remek sétányok és egy botanikus kert teszi emlékezetessé az ott töltött napokat.

Queenstown éjszaka is gyönyörű, az esti fények nagyon romantikussá teszik a várost. A hegy tetején a gondola épületét látványosan kivilágítják, ami a sötétségben, mint egy lebegő ufó tűnik fel.

Tényleg csak szuperlatívuszokban tudunk a városról beszélni, és ha még hozzátesszük, hogy ott ettük életünk talán legfinomabb hamburgerjét, akkor már egyértelmű, hogy Queenstownba minden új-zélandi látogatónak el kell jutnia.

Elsőre teljesen véletlenül találtunk rá az egyébként valóban világhíres Fergburger gourmet hamburgerezőre, de miután kiderült, hogy országszerte világhíres, pár nappal később visszalátogattunk egy laza reggelire, hogy magunk is kipróbáljuk miért is állnak folyamatosan sorba ott az emberek akár 1 órát is várva a hamburgerre.

Bár kifejezetten szkeptikusok voltunk eleinte, azt kell mondjuk méltán lett közkedvelt a hely a kiváló minőségű, friss burgereiről. A szaftos, ízletes húspogácsát megkoronázzák a házi készítésű, omlós zsemle és a friss, ropogós, helyi zöldségek, tényleg minden olyan, amilyennek lennie kell, hibátlan a kompozíció.

Még a sültkrumpli is olyan ízes volt, hogy csak folyamatosan nagyokat hümmögve tudtuk megenni. A Fergburger azonnal felkerült a saját burgerező toplistánk első helyére, megelőzve a budapesti Majorkát, vagy a kaliforniai In’n’Out-ot. Ezt már igazán nehéz lesz bárkinek is überelnie…”

A teljes posztot természetesen rengeteg fotóval itt találjátok.

Nyolc meglepő dolog Ausztráliáról

Share.

About Author

Leave A Reply