Aggodalmak Magyarország kapcsán

0

Milyen irányban tart Magyarország, vajon mennyire működik még a demokrácia, a sajtószabadság és a Magyarországon élők mennyire érzik mindezt a saját bőrükön? Ezen gondolkodott el Pink Peitsch vitaindítójában.

„5 napig vártam, öt teljes napig…

Szerintem ez a rég elfeledett, és nem sokak által ismert Edda-dal intrója jellemzi leginkább a mostani posztomat.

A mostani posztom nem kötődik semmilyen hivatalos blog-felhíváshoz, szóval, ha egyáltalán megjelenik, az az én személyes felelősségem, nem a blogé.

Szóval vártam öt teljes napig, hogy azok a törzsnickek, akik évek óta itt vannak a blogon, és akik Magyarországon élnek, reagáljanak, bár egy tweet-posztban. De semmi.

Ja, hogy miről is?

Te, hallottad, hogy végül csak sikerült beszántani az Index-et?

Egy hónap még, amíg a legeslegutolsó Indexes újságíró felmondási ideje is lejár. De már megjelentek a jelzések.

Sosem értettem, a 9 gag-ről lopott videók vagy képek mellé, miért adja bárki is a nevét a „Mindeközben” rovathoz. No, most már ezen sem kell tűnődnöm, mert csak az Index-logó jelenik meg.

A legbiztosabb jele, hogy egy szerkesztőség már semmilyen személyes kötődést nem érez. és csak kényszerből működik, amikor az addigi neves-képes kis színesek helyét is a hivatalos logó veszi át…

És hát ez a helyzet az Index esetében. Augusztus végéig még ki fog tartani az eddigi szerkesztőgárda kényszer-gulágja a felmondási idővel… De pont az őszi, felpezsdülő szezonban ott fog állni Bodolai egy kiüresedett névvel.

Ugyanakkor optimista sem vagyok. Az Index ex-újságírói, így egy csapatként, sosem kapnak egy hasonlóan tág médiafelületet. Néhányukat fel fogja szívni a kevésbé kormányseggnyaló media. De a többségüknek itt és most ért véget az újságírói karrierjük.

Talán egyszer majd jelentkeznek nálam szakácsnak, mert rájönnek, nincs az a politikai rezsim, ami belepofázik egy szakács kreativitásába. 😉

Orbán már a látszatát sem akarja fenntartani a demokráciának. És engem ez, Magyarországon élő bármiként, rohadtul, de kurvára aggasztana. Éppen ezért lepődtem meg, hogy egyetlen poszt sem érkezett a témában a Magyarországon élő HA-törzsolvasóktól.

Mondjátok, hogy nem az üstben-lassan-halálra-fövő-béka esete forog fenn.
Kérlek!

Azután, hogy haveri alapon kiszervezte az ügyészséget Polt Péternek, 7/24-ben támadja a bíróságokat és kiiktatja a nem propaganda sajtót, Orbán olyan korba tér vissza, amit még Kádár is embertelennek tartott.

Nem, ez nem egy egységes poszt, ezek az aggodalmaim Magyarország irányában. Rohadtul könnyebb lenne, ha nem lennék én magam is magyar. Bár állampolgár sosem voltam. És már nem is leszek…”

Boldog-szomorú levél Magyarországra

(Fotó: HoremWeb)

Share.

About Author

Leave A Reply