Adjon-e magyar kormány pénzt külföldi magyar szervezeteknek?

0

A kérdés aktualitását az adja, hogy a kormány éppen a minap jelentette be, hogy több mint 10 millió forintot adott az Ausztriai Magyar Pedagógusok Egyesületének (AMAPED) és több más magyar szervezetnek arra, hogy új székházba költözzenek.

A helyszín nem rossz, egy, a Mariahilfer Strasse elején található épület, itt fizetnek bérleti díjként 9,4 millió forintot a szervezetek, melyek még egymilliót kaptak a szükséges berendezések megvásárlására is.

A Bécs központjában, a Mariahilfer Strasse elején található épületben az AMAPED mellett az Ausztriai Magyar Szervezetek Kerekasztala, a Magyar Diákok Egyesülete, a Délibáb Bécsi Magyar Kultúregyesület, a Bécsi Magyar Oktatást Segítő Szülők és Támogatók Egyesülete (BÉMOSZTE)és az Europa Club is helyet kapott.

Szívesen élnél külföldön, de nem találtál még munkát? Keress a Határátkelőn!

Az új székházba költözött hat szervezet összefogásával létrejött az Ausztriai Magyar Pedagógiai és Kulturális Központ – ezt már Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár mondta.

A szervezetek korábban bérelt helyükről a múlt év végén költözni kényszerültek, ezért fordultak segítségért a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkárságához.

Szívesen kipróbálnád magad külföldön? Válogass több száz állásajánlat közül!

(Fotó: petofiprogram.hu)

Share.

About Author

Leave A Reply