A visszavándorlás problémái

0

Ugyan azt sem tudjuk, mennyien mentek el, így azt sem tudjuk, hányan térhetnek vissza a határátkelők közül, a szakemberek szerint körülbelül tízből négyen hazaköltöznek. Ami akár gondot is jelenthet.

Litvániában például az elmúlt évtizedekben az elvándorlás okozta a legnagyobb problémát, mostanában a helyzet változóban van. A litván társadalombiztosítási és munkaügyi minisztérium tanácsadója szerint például a visszavándorlással vannak bajok.

HATÁRÁTKELŐ A
YOUTUBE-ON
ÉS A SPOTIFY-ON IS!

Elsősorban azért, mert a visszatérőket újra integrálni kell a társadalomba, a nyelvet sokszor nem beszélő gyerekeket pedig az oktatásba kell bevonni – mondta az MTI szerint Gaila Matulyte a III. Budapesti Demográfiai Csúcson.

Litvániában egyébként további nagy problémát jelent az öngyilkosságok magas száma és a szegénység, míg a gyerekvállalás legnagyobb akadálya épp a szegénység, ezért a kormány anyagi juttatásokat, óvodai elhelyezést és extra egészségügyi ellátásokat biztosít a gyerekes családoknak.

Határátkelő Klub!

El tudnád képzelni magad digitális nomádként? Vagy nem tudod elképzelni, de érdekel az életforma? Esetleg csak beszélgetnél egy jót kötetlenül? Gyere el szeptember 24-én kedden 18 órától a Prosit Buda Bistróba a budapesti Móricz Zsigmond körtéren és beszélgess két tapasztalt digitális nomáddal, Vigh Borival és Majsai Richárddal!

További részletek itt!

Share.

About Author

Leave A Reply