A világ tetején

0

Vagy legalábbis majdnem. De aki felmegy a Tokióban található Skytree tetejére, az akár ott is érezheti magát, ráadásul ha sikerül egy tiszta napot kifogni (miként ez történt a Tokyo Reloaded blog szerzőjével), akkor egészen mesés látvány tárul az ember szeme elé.

„Régi tartozásunk volt ez már, kezdett ugyanis kínos lenni, hogy már boldog-boldogtalan járt a toronyban, csak mi nem. Ez persze tipikus “hometown effect”, mert mi bármikor felmehetünk, ezért soha nem tesszük meg, a megnyitása idején azért halogattuk, mert sokan voltak, mondjuk ez igaz volt, nyáron azért, mert párás a levegő, máskor azért, mert éppen nem értünk rá, most pedig már leginkább csak úgy, megszokásból…

Azért voltak ma is rendesen, még ha nem is a kezdeti idők legendás 3 órás sorai, de 40 perces várakozást most is beígértek. Ám ilyenkor jó gaijinnak lenni, mert a turistáknak van egy külön soruk, ahol némi extra pénzért szinte azonnal felmehetnek, hiszen nekik kevés idejük van.

Mondjuk ezt nem biztos, hogy a magunkfajta rezidens gajinoknak szánták, de ezt mi nem hangsúlyozuk ki, és szigorúan csak angolul kommunikáltunk. Ezért nyilván a pokolban égünk majd, vagy büdösbogárként születünk ujjá, kinek hogy tetszik, de hát az még odébb van…”

A teljes poszt rengeteg fényképpel itt érhető el.

Share.

About Author

Leave A Reply