A világ legolcsóbb városai

0

Vasárnap beszámoltunk arról, melyek a világ legdrágább városai az Economist Intelligence Unit szokásos féléves összegzése szerint, ma vessünk egy pillantást a lista másik végére is, azaz jöjjenek a legolcsóbb helyek!

Az Economist Intelligence Unit ebben a félévben 133 világvárost rangsorolt, méghozzá 160 termék és szolgáltatás ára alapján. Az összegzésbe ételek, italok, ruházati termékek mellett a lakásbérleti költségeket, a tömegközlekedés árát, a rezsiköltséget, a tandíjakat, és még sok minden mást számoltak bele, így alakult ki a végső sorrend.

Alapnak a New York-i megélhetési költségeket vették, a legdrágább 10 közé egyetlen amerikai nagyváros sem került, öt európai viszont igen. Az öt legdrágább város Szingapúr, Párizs, Oslo, Zürich és Sydney – a teljes cikket a többi helyezettel ide kattintva olvashatjátok el.

A lista másik végéről viszont még nem szóltunk, úgyhogy most nézzük ezeket. A TOP 10-et (talán nem meglepő módon) India uralja 4 várossal, és az sem meglepő, hogy csupa olyan ország szerepel rajta, ahol valamilyen oknál fogva mostanság nem olyan nagyon jó élni.

A tízes lista legvégén az algériai Algír található, majd a nepáli Katmandu következik. A háború sújtotta Szíria is ott van Damaszkusz révén, majd (őszintén szólva engem kissé meglepve) Teherán következik, amit az első indiai város, Új-Delhi követ.

Ezzel elértünk a TOP5-höz, ami a következőképpen néz ki:

5. Chennai, India

4. Mumbai, India

3. Caracas, Venezuela

1.- 2. Bangalore, India és Karachi, Pakisztán

Share.

About Author

Leave A Reply