A világ legfélelmetesebb hintája

0

Őszintén szólva az idei évet elnézve nagyjából elég az izgalmakból, jöhetne pár nyugis hét vagy hónap. Aki viszont továbbra is izgalmakra vágyik, az akár a világ legfélelmetesebb hintáját is kiválaszthatja magának.

Idén volt már elég sok izgalom, ausztrál bozóttüzek, világjárvány, brutális gazdasági visszaesés, tüntetések… akinek mindez nem volt elég az izgalmakból (vagy más típusúakra vágyik), annak erősen tudjuk ajánlani a kínai Csungkingnál épült szuperhintát.

A 100 méteres ívmagasságú építmény tornya 108 méter magasba nyúlik. Ha ez nem lenne elég, ráadásul az egész egy 700 méter magas szikla szélére épült, ami tovább borzolja az ember idegeit.

A hinta a Guinness szerint a világ legmagasabbja (az eddigi csúcstartó a maga 88 méterével a dél-afrikai Durbanben található). A kínairól elrugaszkodva akár 130 km/órás sebességgel is száguldhatunk majd a levegőben.

Az építmény elsőre meglehetősen félelmetesnek tűnik (az is…), de azért jó tudni, hogy úgy tervezték meg, hogy akár 10-es erősségű földrengésnek és 14-es szintű tájfunnak is ellenálljon. A látványosság június 30-án nyílik meg.

Mesés pályaudvarok és repterek a nagyvilágból

Share.

About Author

Leave A Reply