A világ legélhetőbb városa?

0

Legalábbis ezt írják Tokióról, amit így a távolból kicsit nehéz elhinni, de hát ha az újság ezt írja, ugye… A viccet félretéve, nézzük meg, hogyan látja mindezt a helyszínen, azaz a japán nagyvárosban élve a Tokyo Reloaded blog szerzője, aki felteszi a kérdést: mit keres Bécs, Melbourne, Zürich között Tokió?

“The PROs, avagy miért is JÓ Tokyóban lakni?

Mert mindig történik valami: Tokióban a bőség zavarával kell küzdeni, ha programot akar magának az ember

Mert isteni a kaja: hacsak valakinek nincs betonból a nyelve, gyorsan észreveszi, hogy Tokióban eszement jókat lehet enni

Mert itt dolgozni jó: elsősorban azért, mert itt nem kell elmagyarázni, hogy nem amiatt dolgozunk, hogy ne toljon le a főnök, hanem mert bizonyos dolgokat meg akarunk tenni

Mert jól lehet keresni: igaz, a yen zuhanása meglehetősen megtépázta megtakarításaink vásárlóerejét, de még azért így sem rossz és cserébe jobban megy a gazdaság.

Mert jó a közbiztonság

Mert pezseg a kultúra: Tokió, New York és London mellett, kihagyhatatlan állomása minden nagy képzőművészeti kiállitásnak, vagyis ide mindent, de tényleg mindent! elhoznak.

Mert egyszerű az élet: lehet, hogy meglepő, de Tokióban minden nyelvi nehézség, ó azok a kanjis nyomtatványok! ellenére sokkal egyszerűbb elintézni egy hivatalos ügyet, mint Magyarországon

The CONs, avagy miért NEM JÓ Tokyóban lakni?

Mert messze vannak a barátok, a család: hát ez bizony igy van, persze Új-Zéland még messzebb lenne, és itt a Skype is

Mert ronda: az antitézise a mikro-szépségnek a makró-rondaság; persze lehet azt mondani, hogy izgalmas (az), meg, hogy futurisztikus (az) vagy hogy falusias (az), de az nem anullálja azt a tényt, hogy a város döntő része bizony elég csúnya.

Mert sokan vannak: ez itt a legnagyobb, mondhatni az Ősbaj, és ebből vezethető le az undok dolgok, tömött metrók, szűkös lakások, ésatöbbi.

Mert nem lehet szinházba járni: gyakorlatilag nincsenek szinházak, figyelem: kabuki-noh-bunraku most nem számit!

Mert messze a természet: persze, mit is vár az ember egy 30+ milliós városban? Az igazság az, hogy ahhoz képest nem is olyan nehéz kikerülni a zöldbe, kiváló egynapos túrákat lehet tenni.

Mert jöhet a Nagy Földrengés: ez nem tréfadolog, tényleg jöhet, és akkor nagyon nem lesz jó itt lenni, de remélem, hogy ezt nem élem itt meg.

A teljes listát és a részletesebb indoklásokat az eredeti posztban olvashatjátok el.

Share.

About Author

Leave A Reply