A világ legdrágább öve és még ronda is

0

Egy dolog, ha valami drága. Még az sem feltétlenül baj, ha egészségtelenül sok pénzbe kerül, biztos akad, aki megfizeti. Na de ha mindemellé még meglehetősen ízléstelen is, akkor ott már vannak gondok.

A House of Borgezie egy kifejezetten neves márka, ami most egy historizáló övvel jelentkezett. A 77 500 dollárért (23 millió forintért) árult darab ugyanis a tervező, Christopher Shellis szándéka szerint a brit Erzsébet-kort idézi meg (ami I. Erzsébet 1558-as koronázásával kezdődött).

A korszak az elegancia, az etikett időszakaként maradt meg, I. Erzsébeten kívül olyan nevek fémjelzik, mint Sir Walter Raleigh vagy Sir Francis Drake.

Ennek megfelelően a Royal Fleur de Lys öv a „nemességet, fenséget és isteni mivoltot” szimbolizálja, és ha kicsit jobban megnézzük, akkor egy koronára is hasonlít (pláne, ha megnézzük mellé a londoni Buckingham Palota kapuját is).

A platinából, 18 karátos aranyból és 60 gyémántból álló öv súlya 300 gramm, vastagsága 30 mm. A dizájner szerint az öv elég különleges ahhoz, hogy az 5,5 karátnyi gyémánttal együtt ne legyen drága.

Akkor megnyugodtunk.

Szuperautó fából

(Fotó: borgezie.com)

Share.

About Author

Leave A Reply