A világ legdrágább országai

0

Egy friss lista szerint Európa igencsak drága hely, akár utazásról, akár hosszabb tartózkodásról van szó. A TOP 20-ban közel fele a kontinensen található, és ugyanez igaz, ha a 10 legdrágábbat nézzük.

Kristálytiszta tavak, csodás hegyek, anyagi biztonság, nyugalom – mindennek ára van, méghozzá nem is alacsony, így aztán nem csoda, ha a Ceoworld Magazine legfrissebb listáján Svájc áll az élen.

A felmérésben öt tényezőt vizsgáltak. Ezek a megélhetési költségek (közüzemi számlák, közlekedés, ruházkodás, stb.), a lakhatás, az élelmiszerek, az éttermi étkezés ára, végül a vásárlóerő-paritás (azaz hogy adott fizetésből mennyit tudunk vásárolni, mennyit ér a pénzünk).

Ezeket az adatokat aztán indexbe rendezték, az alap (azaz a 100 egység) New York City lett, ehhez mérték aztán az összes többi helyet.

HATÁRÁTKELŐ A
YOUTUBE-ON
ÉS A SPOTIFY-ON IS!

Nos, az első helyezett Svájc 122,4 pontot ért el a megélhetési költségek terén, és meglehetősen elöl végzett az éttermek és az élelmiszerek drágaságát mérő kategóriában is.

Svájcot Norvégia, Izland, Japán, Dánia, a Bahama-szigetek, Luxembourg, Izrael, Szingapúr és Dél-Korea követte.

A TOP 20 listáján 9 európai, öt ázsiai, egy észak-amerikai (az Egyesült Államok, a 20. helyen), egy afrikai, két karibi és két óceániai ország szerepelt.

Ami a lista túlsó végét illeti, a legolcsóbb hely Pakisztán, amit Afganisztán, India, Szíria, Üzbegisztán, Kirgizisztán, Tunézia és Venezuela előz meg. Hát egyik sem az az ország, ahol szívesen telepednénk le…

Az adatokat a Ceoworld Magazine különböző tanulmányokból, fogyasztói árindexekből, megélhetési költségeket listázó adathalmazokból nyerte.

A legélhetőbb holland városok

(Fotó: pixabay.com/hpgruesen)

Share.

About Author

Leave A Reply