A világ legdrágább juhászkutyája

0

A legnemesebb kutyákért elképesztő összegeket kérnek el Magyarországon is, ám a napokban egy border collie-ért világrekord összeget fizettek ki, legalábbis a juhászkutyák körében.

A 19 hónapos, romantikus nevű Elan Valley Sally 19 451 fontért cserélt gazdát, ami 7,5 millió forint. A nevét a nyilvánossággal nem megosztó új gazda a walesi Gwynedd megyében fekvő Dolgellauban rendezett, igaz, online lebonyolított aukción fizette ki ezt az irdatlan összeget.

Az eladó a szintén walesi Libanusban élő tenyésztő, David Evans volt és hogy nagyjából képet alkothassunk az összeg nagyságáról: a border collie-k átlagosan 2000 fontért kelnek el, azaz Elan Valley Sally kevés híján az átlag tízszereséért cserélt gazdát.

„Amikor eladásra kínáltuk, tisztában voltunk vele, hogy Sally különleges. Minőségi fiatal állat csodás temperamentummal. Nem teljesen tudtuk előre felmérni, hogy az online árverés milyen eredményt hozhat majd, de végül jól működött” – mondta a tenyésztő fia, Kevin.

A korábbi rekordot sem olyan régen állították be. Idén februárban az Észak-Yorkshire-i Skiptonban adtak el egy két és fél éves állatot. Emma Gray akkor 18 900 fontba (7,3 millió forintba) került új, amerikai tulajdonosának.

Eladó a Sean Connery-villa

(Fotó: Bellis Media North Wales)

Share.

About Author

Leave A Reply