A világ legbiztonságosabb légitársaságai

0

Ugyan mostanság azért jóval kevesebb gép röpköd a világban, a biztonság ettől még nem lett kevéssé fontos. Szóval járvány ide, járvány oda, attól még érdekes, hogy melyek a világ legbiztonságosabb légitársaságai.

Az AirlineRatings szokás szerint nyilvánosságra hozta éves listáját, melyen 385 légitársaságot állítottak sorrendbe olyan tényezőket figyelembe véve, mint a baleseti statisztikák vagy a géppark kora.

„Az idei lista összeállításában a legnagyobb kihívást a légiközlekedés megroppanása jelentette, noha a TOP20-ba bekerült társaságok mindegyike működött több-kevesebb rendszerességgel” – fogalmazott a CCN-nek az AirlineRatings főszerkesztője, Geoffrey Thomas.

A légiközlekedés biztonságára és szolgáltatásainak értékelésére szakosodott oldal az ausztrál Qantast hozta ki elsőnek, kiemelve, hogy a járvány első hulláma után újraindult légiközlekedés során a visszatérő pilótákat hatnapos tanfolyamra kötelezték.

A Qantas nem először találja magát a dobogó tetején, 2014 óta 2018 kivételével (amikor az AirlineRatings nem hirdetett győztest, csak a TOP20-at jelölte meg) minden évben ez a legbiztonságosabb légitársaság.

A második helyen a Qatar Airways, a harmadikon az Air New Zealand, a negyediken a Singapore Airlines, míg az ötödiken az Emirates végzett.
Geoffrey Thomas szerint az utasok a járvány miatt az eddiginél is jobban figyelnek a légiközlekedés biztonságára.

Az AirlineRatings egyébként a fapados társaságok közül is megválasztott a legbiztonságosabbakat, ezek a következők: Air Arabia, Allegiant, EasyJet, Frontier, Jetstar Group, Jetblue, Ryanair, Vietjet, Westjet és Wizz Air.

A 10 legbiztonságosabb légitársaság

1. Qantas
2. Qatar Airways
3. Air New Zealand
4. Singapore Airlines
5. Emirates
6. EVA Air
7. Etihad Airways
8. Alaska Airlines
9. Cathay Pacific Airways
10. British Airways

Új-Zélandról jön a repülés reformja?

(Fotó: pixabay.com/StelaDi)

Share.

About Author

Leave A Reply