A világ körül a tengerek Bentley-jén

0

Az új szuperjacht egyszerre nyújt kényelmet a luxusautókban használt anyagaival és biztosítja a felfedezés izgalmát. Igaz, ezért jó mélyen a zsebbe kell nyúlni.

A monacói központú hajóépítő cég, a Dynamiq újonnan bemutatott Global 330-a a tökéletes modell egy felfedező hajóhoz. 33 méteres, s ez az ideális hosszúság, hogy bemanőverezzen a nehezen hozzáférhető öblökbe is, ahová más szuperjachtok nem tudnak. Merülése 1,8 méter, így pedig nem fog elakadni a korallokban sem.

Két MAN V8 motor hajtja, és akár 16 csomós sebességre is képes, de ha egy takarékosabb 10 csomós sebességet választunk, akkor 6400 kilométert is meg tud tenni teljesen feltankolva.

„Figyeljük az expedíciós hajók piacát már egy ideje, és úgy döntöttünk, beszállunk valami teljesen mással a kalandvágyó vásárlóink számára. A lassabb, acélból készült hajótestek helyett előremutató megközelítéssel egy gyors és modern hajót alkottunk” – mondta a cég vezérigazgatója, Sergei Dobroserdov.

A Global 330 teste alumíniumból készült. A cég a holland hajómérnöki irodával, a Van Oossanennel dolgozott együtt a tervezésben. A hajó kapott egy víz alatti szárnyat, ami stabilitást ad, csökkenti az ellenállást és növeli a hatékonyságot az üzemanyag felhasználásban.

A látványos dizájn a cég házi stúdiójának, a Dobroserdov Designnak a munkáját dicséri. Ennek része a hatalmas szalon és az, hogy a fő kabin ablakait előre vitték.

A 8,5 méter széles fedélzetnek köszönhetően van hely az értékes belső kialakításnak is. Öt vendégkabin van a hajón, a legnagyobbhoz két erkély tartozik.

A Dynamiq a Global 330-hoz a lenyűgöző Bentley Home kollekcióból választott bútorokat, olyan anyagokat, amiket a Bentley luxusautóiban is használnak.

A hajóhoz tartozik sok kiegészítő, amik a felfedezést segítik: búvárfelszerelés, horgászbot, drón a videók készítéséhez.

A jacht ára 12,7 millió euró, az első rendelők két év múlva juthatnak hozzá. A Dynamiq tervei szerint 30 és 40 méter hosszú változat is készül majd.

Melyik rocksztár jachtja menőbb?

(Fotó: Dynamiq)

Share.

About Author

Leave A Reply