A világ egyik legszebb parkja

0

Az Ausztrália A-tól Z-ig blog szerzőinek utazása egy igazán különleges helyen folytatódott Tazmániában. A Freycinet Nemzeti Park rendszeresen szerepel a világ legszebb helyeinek listáján, főleg a Wineglass Bay nevű strandnak köszönhetően.

„Ez Tazmánia legrégebbi nemzeti parkja, és Tazmánia turisztikai bevételének nagy százaléka is ennek a parknak köszönhető, szinte minden ide látogató turista eltölt itt egy-két napot.

Egyébként a park egy félsziget, amit csak gyalogosan lehet bejárni, akár több napos túrák keretében. Mi végül a 11 km hosszú Hazards beach – Wineglass Bay körtúrát tettük meg, ami olyan, mintha kb. 4 teljesen különböző túrán venne részt az ember.

Az egész kezdődik egy kis domb-, és lépcsőmászással a Wineglass Bay kilátóhoz, ahol azonnal leesik az állad az alattad a messziben elterülő hófehér homokos strandtól.

A következő szakasz egy kis erdei lejtős szakasz, ami egészen a strandig vezet, úgyhogy ha addigra sikerült is felocsúdni a korábbi látványból, a strandon sétálva újra csak keresheted a szavakat a meseszép látvány megfogalmazásához. És nem, nem fogod megtalálni.

KÖVESD A HATÁRÁTKELŐT A YOUTUBE-ON IS!!

Majd amikor rájössz, hogy már órák óta csak a tengert bámulod, 258 képet csináltál már (és talán egyet, amin nincs másik 100 ember is a képen), de még a túra nagy része hátra van, na akkor elindulsz egy kis mocsaras (és szúnyogos!!) fapadlós úton keresztül a félsziget másik oldalára.

Aztán pedig egyszer csak egy újabb meseszép tengerpartra érkezel, ami nagy megkönnyebbülésedre sokkal kietlenebb, mint a Wineglass Bay, de nem kevésbé gyönyörű.

Itt folytatod az utad a parton, majd úra beveted magad egy erdei ösvényre, ahol újra csak meg kell másznod egy komolyabb dombot, hogy óriási lapos sziklákon bámulhasd a magasból a végtelen tengert.

Komolyan, van egy pont ezen a túrán, amikor az élményreceptorod megtelik, és nem tud több gyönyörűséget befogadni.”

A teljes írást rengeteg képpel itt találod.

A világ legszebb tengerparti szobrai

Share.

About Author

Leave A Reply