A varrónők is elmennek?

0

Az egyik vezető munkaerő-közvetítő adatai szerint egyre nagyobb a varrónők iránti igény Európa nyugati felében, így nem csoda, ha a szakértők lassan elkezdenek aggódni.

Noha messze nem okoz olyan látványos gondokat, mint mondjuk az orvosok elvándorlása, szakemberek szerint a varrónők lesznek az a következő szakterület, ahol tömeges elvándorlásra kell számítani.

Az Euwork Kft. ügyvezetője szerint egyre több lesz a hiányszakma Magyarországon. Akinek van Nyugat-Európában használható tudása, az kivándorol.

A varrónők persze egy szélsőséges példa, az informatikusok elvándorlása ellenben nem újdonság, az már sokkal inkább, hogy lassan a jövő szempontjából kulcsfontosságú területek maradnak gazdátlanul.

„Ők ma még vannak elegen, és sokat is képzünk itthon, de hamarosan hiány lesz számos informatikai területen, mint például a webapplikáció-fejlesztő, a mobilapplikáció-fejlesztő, az adatbázis-fejlesztő, a Linux-rendszergazda vagy a hálózatfejlesztő” – mondta a hvg.hu-nak Tanay Marcell.

A kamionsofőrök iránti igény már régóta nagy és folyamatosan nő, és újabban egyre többen keresnek fogászati asszisztenseket is, de a tapasztalt bolti eladók és boltvezetők sem maradnak ki a szórásból.

Share.

About Author

Leave A Reply