A toryk véget vetnének az uniós polgárok betelepülésének

0

Amennyiben nyer a december 12-i előrehozott választáson, a Konzervatív Párt 2021-től véget vet az EU-állampolgárok szabad betelepülésének Nagy-Britanniába – jelentette be a brit belügyminiszter.

Priti Patel a párt bevándorlási terveit ismertető választási nyilatkozatában leszögezte, hogy a konzervatív kormány 2021 januárjától – amikor várhatóan véget ér a brit EU-tagság megszűnése (Brexit) után tervezett átmeneti időszak – nem érvényesíti az Európai Unión belüli szabad mozgás gyakorlatát, és attól az időponttól azonos bevándorlási szabályozást alkalmaz az EU-ból és a világ más térségeiből érkezőkre.

A belügyminiszter a kormány új becsléseit idézve közölte, hogy az unión belüli szabad mozgás fenntartása esetén a következő tíz évben évente nettó 260 ezer fős bevándorlással kellene számolni az Európai Unióból.

Szerinte ez azt jelentené, hogy minden évben a dél-angliai Brighton városának lakosságával azonos számú bevándorló érkezne Nagy-Britanniába az EU-ból – írta az MTI.

HATÁRÁTKELŐ A
YOUTUBE-ON
ÉS A SPOTIFY-ON IS!

A brit belügyminiszter közölte, hogy a konzervatív kormány mindenkire az ausztráliai pontozásos elbíráláshoz hasonló bevándorlási szabályozást léptet életbe 2021-től.

Ennek alapján nem az lesz a döntő elbírálási szempont, hogy ki honnan érkezik, hanem az, hogy mit tud felajánlani Nagy-Britanniának – hangsúlyozta Priti Patel.

Előnyben lesznek azok, akik tudnak annyira angolul, hogy nyelvtudásukat munkájukban és mindennapi életvitelükben hasznosítani tudják, csakúgy, mint akik a brit üzleti szektorok számára elsődleges fontosságú munkát tudnak végezni, és azok is, akik maguk létesítenek olyan üzleti vállalkozásokat, amelyek brit munkavállalókat alkalmaznak és Nagy-Britanniában adóznak.

A londoni közlekedés gyötrelmei

Share.

About Author

Leave A Reply