A tengerek Ferrarija

0

A Cannes-i jachtfesztivál alkalmával mutatkozik be szeptemberben a brit hajóépítő cég, a Princess első R osztályú sportjachtja (vagy inkább motorcsónakja) az R35-ös.

Nemrégiben mutatták be a motorcsónak terveit, amely a híres olasz cég, a Pininfarina és a Ben Ainslie Racing Technologies közreműködésével készült és olyan szakértők is közreműködtek, akik az Amerika Kupa, vagyis a tengerek Forma 1-es versenyére való felkészítésben szakemberei.

„Az R35 az elegancia és a technológia ritka kombinációja. A tervezés sokszor a szépség diadala a funkcionalitás felett, vagy a funkcionalitás diadala a szépség felett. A Princess egy forradalmi technológiájú és egyben elképesztően gyönyörű járművet tudott tervezni. Bár minden tekintetben új, mégis felismerhetően Princess” – dicsérte a portékát Antony Sheriff, a Princess Yachts elnöke.

„Az R35-tel tiszta érzelmeket akartunk közvetíteni. Nagybetűs érzelmeket. Azt az érzelmet, amelyet egy gyermek akkor tapasztal meg, amikor először lát egy repülőgépet. Rácsodálkozás az ismeretlenre és gyönyörködés a szépségben és az erőben. Az R35 megtestesíti ezt a három faktort: ez egy avantgárd hajó rendkívüli külsővel és egy sprinter szívével” – magyarázta Paolo Pininfarina.

A jármű külsejének kialakításakor a tiszta formákra, a határozott vonalvezetésre és az aerodinamikára összpontosítottak. A meghajtást egy pár 430 lóerős, Volvo V8-as benzinmotor végzi. A készítők mérései szerint képes elérni az 50 csomós sebességet is.

Az Ocean 8 csodaékszerének titka

(Fotó: princess.co.uk)

Share.

About Author

Leave A Reply