A tél elmaradt

0

Az MP Goes to Malta blog szerzője sajnos ritkán posztol, de amikor igen, akkor az mindig érdekes. Legutóbbi írásában az elmúlt hónapok eseményeit foglalja össze röviden. Például arról, hogyan próbált meg a helyi kormány úrrá lenni a dugók okozta feszültségeken.

„Volt olyan nap, amikor a sziget bármelyik pontjáról, úrvezető autóval maximum 40 perc alatt megközelíthető reptérre 2 óra 40 perces menetidőt sikerült, taxisoknak (!) abszolválni. A hiányzó utasok miatt várakozó gépek pedig a légiforgalomban okoztak némi problémát.

Aztán a kormány huszáros vágással feltalálta a spanyolviaszt: ha az utakat nem tudjuk kiszélesíteni, akkor a járműveket keskenyítsük. Azaz: legyen minél több motoros.

Az elgondolást tett követte, így idéntől a 125 köbcentiméternél kisebb motorokra az éves útadó mindössze 10 euró. Egyetlen probléma maradt, az EU-s jogsi kategóriákat csak nemrég fogadták el, és egységesítették, így csináltak egy csak helyben érvényes kategóriafélét, azoknak, akiknek már van B kategóriás jogsijuk.

Betyárbútor

Érdeklődés hiányában a tél elmaradt

Tavaly 2 fokkal sikerült rekordot döntögetni, idén fél évszázados szárazsági rekord dőlt meg. Élvezzük ugyan a jó időt, de a lehűlés hiánya segíti a kórokozók elterjedését (ezeket a sorokat épp bedugult orral, a házi karanténból írom), és a gazdák rendesen morognak a szárazság miatt. Az eper ugyan már szuper, de az idei dinnyetermésre valószínűleg keresztet vethetünk.

Ingatlanárak

Nézem a hirdetéseket, és szóhoz sem jutok. Szépen lassan elszállnak az árak, korrektebb 2-3 szobás kiadó ingatlan 600 € alatt nagyon nincs. Aki mást mond, az biztos festi magát. Az idei évre olyan 3%-os drágulást prognosztizáltak a lakáspiac eladási áraira.”

A teljes posztot itt találjátok, lehet kattintani.

Share.

About Author

Leave A Reply