A távoli álom

0

A választás után rengetegen gondolkodtak el azon, hogy mégis külföldön kellene folytatni az életet. három olyan várost mutatunk be, amely népszerű (vagy az lehet) a határátkelők körében. London és Berlin után most következzen egy kevésbé egyértelmű, de elgondolkodtató lehetőség: Toronto.

A kanadai városok évek óta vezetik az élhetőségi listát, befogadók is, más kérdés, hogy munkavállalási vízumot nem olyan egyszerű szerezni, és akkor még visszafogottan fogalmaztunk.

Mindenesetre Torontóban az átlagkereset 51 000 kanadai dollár, nettóban nagyjából 42 000 – ez havonta 3500 dolláros fizetést jelent – írta összeállításában a 24.hu.

Külföldre költöznél, de nincs munkád? Válogass a Határátkelőn!

Ami a kiadásokat illeti, lakhatásról 1000 dollár alatt ne is álmodjunk, a belvárosban ez már inkább 1400. Akinek elég egy szoba, az külterületen 700 dollárral számoljon, beljebb inkább 1000 dollárt kell fizetni.

A megélhetési költségekre ezen felül nagyjából 1100 dollárt lehet számolni, így a kanadai nagyvárosban valamivel több, mint a fizetés harmada marad az ember zsebében.

Az egészségügyi biztosítást automatikusan és kötelezően levonják a munkabérből, az ezért kapott kártyával bizonyítjuk, hogy jogosultak vagyunk ellátásra.

Fontos infók, ha Londonba mennél

(Fotó: pixabay.com/ElasticComputeFarm)

Share.

About Author

Leave A Reply