A szeretet jegyében a holland medvék elé

0

Meglehetősen pikáns pillanat az, amikor Valentin-napon a férj egy rúzsos csóknyommal ellátott lapot kap a felesége szeme láttára… Ez történt a Frízföld blog Hollandiában élő szerzője, Vera családjában. Botrány nem lett és nem véletlenül…

„Tavaly február 14-én a posta nagy meglepetést hozott a férjemnek: egy Valentin napi képeslapja érkezett, a bélyeg helyén pedig egy rúzsos csóknyom volt.

Házas emberként ez lehet veszélyes is – mivel nem én küldtem -, de megúszta. Jelentem, még él és egészséges. A kicsi lányom nem egy pókerarc: látszott rajta, hogy nagyon izgatott és feldobott hangulatban van.

Bár eredetileg tagadta, hogy köze lenne a dologhoz, de egyértelműen be tudtuk azonosítani mint feladót. Már csak ezért is szerencsés, ha valaki ismeri a gyermekének a kézírását. Apa megúszott egy bonyolult helyzetet…

Az ötletadó az általános iskolai tanárnője volt, aki elmesélte az osztályban a gyerekeknek, hogy most ezzel a módszerrel meg tudják lepni, akit nagyon szeretnek. Még óra alatt meg is írták a kártyákat, a tanár összegyűjtötte őket és a postára jutásról is gondoskodott.

Egyébként ez Hollandiában évek óta szokás volt, a kézbesítésnél pedig figyelt a Post NL (holland posta) arra, hogy lehetőség szerint pont Valentin-napra kapja meg ezeket a lapokat a címzett.

KÜLFÖLDI MUNKÁK A HATÁRÁTKELŐN

Eredetileg az volt az ötlet, amit a gyermekem is alkalmazott: rúzsos szájjal puszit nyomni a bélyeg helyére, ettől lett érvényes erre a speciális alkalomra. Ez a módszer kissé bonyolult volt a férfiak-fiúk számára.

Mindenki bele tud gondolni milyen is lenne: Valentin-nap előtt kirúzsozott szájú pasik hada biciklizik lélekszakadva posta felé, hogy beszerezve az elküldeni kívánt képeslapot végre le tudja magáról törölni a sminket (már ha akarja). Esetleg ha több „egyetlen szerelme” van, akkor újrarúzsozza magát.

Ezt látva évről-évre újított a holland posta. Tavaly már kijelölt feladási pontokon a képeslapokhoz ingyenesen beszerezhető „csók-bélyeget” hoztak forgalomba, így ezt csak felragasztani kellett.

Nekem személy szerint az eredeti verzió, a rúzzsal postára igyekvő férfihad gondolata jobban tetszett, de eszerint haladni kellett a korral… Sajnos ez az akció nem érvényes minden évre: idén nincs. A jövőre nézve pedig még senki sem tud biztosat. (…)

Nemrég olvastam, hogy egy állatvédő szervezet Valentin-nap alkalmából lehetőséget ad arra, hogy bárki, aki szeretné, pár ezer forintnak megfelelő összeg fejében elnevezhessen az exéről egy lazacot.

Ezt később megetetik az oltalmukban élő medvékkel – erről természetesen fotó is készül, amit később örömmel lehet otthon nézegetni.”

A teljes posztot itt találjátok.

Távkapcsolatok – mítoszok és valóság

Share.

About Author

Leave A Reply