A szem elvesztett frissessége

0

Ismét előállt az előző év tíz legjobb fotójával a Tokyo Reloaded, így aztán a hagyományt követve én is megmutatok párat a képek közül, természetesen azért, hogy kedvet csináljak a többi megtekintéséhez is.

„Az idei felhozatal jellegzetessége, hogy szinte mindegyik vidéken, utazás alkalmával készült. Úgy tűnik, Tokióban már nehezebben vesszük észre az érdekességeket, ezzel is alátámasztva annak idején tett elméletem helyességét: a szem frissessége sajnos elmúlik idővel. Régóta vagyunk itt, hiába…

Buddhista ceremónia

Februárban munka miatt Osakában jártam, utána a hétvégre kivettünk egy autót és mozogtunk egy keveset a környéken. A Daigoji-ban, ez egy jelentősebb templom Kyoto egyik külvárosában, éppen fesztivál volt, ott volt a helyünk. (…)

Kanda Myójin matsuri

Kétévente, májusban megbolydul Kanda városrész Tokyóban és hatalmas a buli. Itt a mikoshi, (hordozható szentély) látható, és persze az azt cipelő helyiek (lásd a nyitóképen).

Régi Japán

Novemberben pár napig Shikoku szigetén utazgattunk, ezt a képet Takamatsu városban levő skanzenben készítettem, egy régi parasztház nyitott verandáján keresztül az iroriról (nyitott tűzhely) Kiszűrtem a színeket (a zöld kivételével) innen az időutazós hatás.”

Ha a többi fotó is érdekel, irány a Tokyo Reloaded blog!

Share.

About Author

Leave A Reply