A saját életed vagy a gyerekeid jövője?

0

László több mint öt éve, akkor 44 évesen pakolta tele a Suzukit és érkezett meg Angliába. A Magyarországon pszichológusként működő férfi Angliában takarít, ami azt jelenti, hogy minden font elköltését alaposan át kell gondolni.

Mivel fizetése alig több, mint az évi bruttó 19 ezer forintos minimálbér, így abból 1500 font marad a zsebében, márpedig kétszobás albérletük pedig rezsivel együtt 1300-1400 font (500 ezer forint) körül alakul.

Így aztán van helye a gyerekek után járó és a lakhatási támogatásnak is, ami összesen körülbelül havi 900 font.

„Annyit akarok keresni, hogy egyáltalán ne legyen szükségünk semmilyen állami támogatásra” – mondta a 24.hu-nak László, aki nem csak országot váltott, hanem társadalmi státuszt is.

Magyarországon pszichológusként dolgozott a honvédségnél és egy állami kórházban, Angliában raktári segédmunkásként kezdte, később sikerült takarítói állást szereznie.

Egy furgonnal járja Nyugat-Londont és környezetét, hogy takarítsa egy autókölcsönző cég irodáit, felesége pedig még otthon van, mert nemrég lett négyéves a már Angliában született lányuk.

KÖVESD A HATÁRÁTKELŐT A YOUTUBE-ON IS!!

Hajnalka, a feleség kétdiplomás, doktori fokozattal is bíró tanársegéd volt egy magyar egyetemen, amíg el nem bocsájtották egy megszorítás miatt.

Magyarországon tehát egy egyetemi oktató és egy pszichológus nem tudott fenntartani egy egygyermekes családot, Angliában egy takarítói fizetés elég volt még egy gyerek vállalásához.

„Ha nem jövünk ki Londonba, lehet, hogy a kislányom meg sem születik” – mondta egyszer egy magyar rendőrnek, aki otthon állította meg őket új, angol rendszámú kocsijukkal, és arról érdeklődött, megérte-e kiköltözni.

Lászlóék tehát megélhetési okok miatt menekültek Magyarországról, és szeretnének majd visszatérni, csak éppen a jövőt nem látják.

Nem szerették meg Angliát, a gyerekeik miatt maradnak: fia, Márk csak angol iskolában tanult, jól is megy neki: „Ha visszaköltöznénk az nem lenne nagyon jó, mert rosszabbul tudok magyarul, mint az otthoni gyerekek” – mondta a most 13 éves kamasz a könyvéből felnézve, érezhetően kicsit törve a magyart.

“Ma már a hazámnak érzem Angliát”

(Fotó: pixabay.com/fedi)

Share.

About Author

Leave A Reply